Trabzon’da yoğunluk yaşanan çeşitli noktalarda esnaf sürekli hırsızlardan dert yanarken şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Hırsızlara karşı amansız bir çalışma başlatan Trabzon Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, Polis Merkezlerinde karşılaştıkları manzara karşısında büyük şok yaşıyor. Çünkü esnaf çalınan ürününün parasını alınca, hırsızdan şikayetçi olmaktan vazgeçiyor.

Mahkeme kapılarında uğraşmak istemediklerini belirten esnaflar, “Şikayetçi oluyoruz. Poılis gelip yakalıyor. Daha sonra bu kişiler ya polis merkezinde ya da mahkemeden serbest kalıyor. Bizlerde şikayetçi olduğumuz için sürekli mahkemeye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bunun için çalınan ürünün parasını temin ettiğimizde şikayetimizden vazgeçiyoruz” dedi.=

Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise “Bugüne şikayetinizden vazgeçtiğimiz için bu kişilerin sürekli hırsızlık yapıyorlar. Ne de olsa yakalansak parasını verdiğimizde ya da ürünü temin ettiğimizde şikayetten vazgeçiliyor” diye düşünüyorlar. Bugün şikayetten vazgeçtiğiniz için hırsızların yarın telafisi mümkün olmayan olayların altına imza atabilirler” uyarısında bulundu. (Karadeniz)