İl başkanları hem somut örnek istedi, hem de Çakıroğlu’nun kendi görevini il başkanlıklarına bıraktığını savunduTrabzon Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, tüm siyasi partilerin il başkanlarını halka şikayet etmişti. Çakıroğlu, il başkanlarını kamu adına atılan adımları denetlememekle itham ederek sert açıklamalar yapmıştı.

Çakıroğlu’na AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve CHP İl Başkanı Turgay Güngör’den tepki geldi.

LAFTAN ZİYADE İCRAATA BAKIYORUZ

Revi, “Sadece laftan ibaret bir açıklama. Yine de dikkate alıyoruz çünkü biz eleştirilere kulak tıkayan bir parti değiliz. Eleştiri yaparken içerik dolu olmalı. Yapılan açıklamada ne ile suçlandığımızı anlayamadım. Daha somut örnekler vermeli ve açıklamasını gerçekçi kılmalı. Bizler, laftan ziyade icraatla hareket ediyoruz. Neyi denetlememiş ya da gereğini yapmamışız? Söz düellosu yerine, eleştirdiği noktaları açıkça söylesin ve biz de gereğini yapalım” dedi.

KENDİ GÖREVİNİ BİZE YIKMASIN

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise, Çakıroğlu’nun açıklamasını yakışıksız bulduğunu kaydetti. Güngör, “Bunlar kendi görüşüdür. Fakat önce kendi denetleyecek çünkü kendisi hem meclis üyesi, hem de grup başkanıdır. Bu söylemler yakışıksızdır. Biz kendi platformumuzda gerekeni yapıyoruz. Bizi eleştirdiği konuların çözüm merkezi belediye meclisidir. Bu konular mecliste konuşuluyor ve oylanıyor, il başkanlıklarında değil. Kendi görevini bize yıkmasın” diye konuştu.

İlkhaber Gazetesi - Meryem AKGÜN