61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bölgede yağışların arttığına dikkat çeken Başkan Çebi, Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen seli de örnek vererek, rögarların temizlenmesi için Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan yardım istedi.
 
“İLÇENİN DEBİ SEYİYESİ ALÇAK”
“Korkuyoruz” diyen Başkan Çebi, “Yağmurlar dolayısıyla Beşikdüzü’nü gördük. Bizim ilçemizde de afetler geçirdik. Korkuyoruz yağmurlar her gün artacak. Daha önce söylemiştim, bizim ilçemizde debi seviyesi alçak. 50-60 santim. TİSKİ’ye yeni makineler aldık teşekkür ediyorum. Bunlarla beraber bütün ilçelerimizin hepsinin talimat verseniz akarları, rögarların temizliğini yapsak. İlçe Belediyeleri ile beraber” dedi.
 
KENDİNİZ YAPIN
Ancak Çebi, Başkan Gümrükçüoğlu’ndan bu noktada hiç beklemediği bir cevap aldı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Kendiniz yapın. Vazifelerinizden birisi o...” derken Çebi, “Makinelerimiz yok başkanım. TİSKİ’de  var ya.. “ dedi.



“İCAP EDEN BİR HAL DEĞİL”
Bunun üzerine Gümrükçüoğlu, “Arkadaşlar size izah ederler. Rögarları açmak için, onlar  her zaman her yerde, şart değil. Çok rahat rögarların temizliğini yapabilirsiniz. Biz de o şekilde yapıyoruz. Araçlar ekstrem dolguların olduğu yere gidiyor. Dolayısı ile siz lütfen siz, hepiniz rögarların temizliğini yapın. Onun gerektiği yer ve zemin şuan da ben baskın bir yağış orayı tamamen tenzubat ile doldurmamışsa icap eden bir hal değildir. Hepimizin bildiği iş... Çok güzel bir şeye temas ettiniz lütfen yaptırın bitirin. Olması gereken o..
Biz zaman zaman şehir içinde tehlikeli yerler neresiyle orasının rögarlarını baktırıyoruz” ifadelerini kullandı.


 
“BEN ANLATAMADIM SANIRIM”
Çebi, “Başkanım ben anlatamadım sanırım. Makine var açıyor ya boruların içlerini. Onları söylüyorum” ifadelerini kullanırken Gümrükçüoğlu, “Sayın başkan siz belediyeniz olarak icap edeni yapın. Sökemediğinizi temizleyemediğinizi şura şura bu makineyi gerektirmektedir dediğinizde biz tabiiki size sunmayı taahhüt ederiz” dedi.
Bunun üzerine Çebi, teşekkür etmesi dikkat çekti.