61SAAT HABER SERVİSİ - SİNAN KALAYCI

Bu talep üzerine söz alan Trabzon Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali, bu talebin geçmişte henüz Büyükşehir Belediyesi olunmadan ihaleye sunulduğu ve ihalenin mahkemeye kadar gidip bozulduğunu açıkladı. Büyükşehir olunduktan sonra ise, konunun Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bünyesinde değerlendirilmesi gerektiğini, UKOME olarak bu ihalenin gerçekleşmesi için gerekli kararı aldıklarını ve meclise sunduklarını belirtti.  

Ticari taksi meselesinin açılmasıyla birlikte diğer ilçe belediye başkanları da söz sırayla söz aldılar. Araklı, Düzköy ve Vakfıkebir belediye başkanları sırasıyla ilçelerinde yaşanan taksi sorununu belediye meclisinin gündemine ve Ulaşım Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali’ye sundular. 
Recep Çebi: Önümüzün Açılmasını istiyoruz
Büyükşehir olunmadan önce ilçelerin sahip olduğu plaka verme hakkıyla doğan bir mağduriyete dikkat çeken Çebi; ilçelerindeki taksi sayısının azlığını dile getirdi. Geçmişte belediye olarak önümüzü görmek adına 35 adet plaka aldıklarını, fakat bu sayının bugün yetersiz olduğunu belirten Çebi, hem vatandaş mağdur olmaması hem de bütçe sıkıntısını biraz rahatlatmak adına büyükşehirden bir düzenleme talep etti.

Vakfıkebir ve Düzköy’de de durum aynı
Toplantıda söz alan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, benzer sorunların kendi ilçelerinde de yaşandığını, yer yer korsan taksiciliğin görüldüğünü ve vatandaşın mağdur olduğunu dile getirdi. Düzköy’de ise belde belediyelerinin kapanması ile beldelerden merkez ilçeye ulaşım yapan taksi eksikliği olduğu bildirildi.

Bali: UKOME çözecektir…
İlçe belediye başkanlarından gelen taleplere teker teker söz alarak cevap veren, Ulaşım Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali ise, geçmişte benzer sorunların UKOME ile planlı bir şekilde yürütülen çalışmalar sonucu çözüldüğünü, benzer uygulamaların tüm ilçelere uygulanabileceğinin, gerekli düzenlemelerin yapılabileceğinin altını çizdi.
Trabzon’daki üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi aydınlatacak!
Öte yandan meclis toplantısında, geceleri yeteri kadar aydınlatılmayan üstgeçitlerin aydınlatılması yetkisinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi oylandı. Normal şartlarda Karayolları tarafından üstlenilen bu görev yükünü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi halka hizmet getirmek adına yüklenmiş oldu.