Oryantring sporunun Türkiye'de yeni yeni yapılmaya başlanan bir spor dalı olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, olimpiyat kenti Trabzon'da ilk defa böyle bir yarışmanın düzenlenecek olmasından mutlu olduğunu belirtti.

Daha önce Trabzon'da 2007 Yaz Olimpiyatları, 2011 Gençlik Olimpiyatları ve en son GYMNASİADE 2016 Olimpiyat Oyunları'nın başarılı bir şekilde düzenlendiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: "Oryantiringde, sporcu yarışmaya başladığında harita üzerinde işaretli noktaları sırasıyla en kısa zamanda ve doğru olarak bulması gerekiyor. Pusula ve haritadan yararlanarak, mekanları hatırlayarak o mekanlar üzerinde yürümek, koşmak spor yapmak anlamına geliyor. Hem o mekanları tanıtma, tanıtmak belki... Teknik anlamda veri tabanı oluşturmaya yarayacak. Ama bu teknik kısmı dışında, şehrimizin tanıtımına katkı yapmak, hem spor yapmak için önemli bir organizasyon. Trabzon'da böyle bir faaliyetin yapılıyor olması mutluluk verici. İnşallah, mayıs ayında çok güzel bir şekilde şehrimizde bu programı icra edeceğiz. Engelli kardeşlerimiz de bu programda bulunuyor olması sosyal sorumluluk açısından bizim için çok önemli bir çalışma hem de toplumsal farkındalığı oluşturmak açısından çok güzel bir faaliyet. Bu yarışmanın, 2007'de Yaz Olimpiyatları'nı yapan, 2011 Gençlik Olimpiyatları'nı yapan ve 2015'te Gymnasiad'ı yapan bu şehirde bu tür projelerin yapılabilecek olduğunu göstermek adına önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ortahisar Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, Turizm Müdürlüğümüz ve Federasyonumuzla birlikte müşterek bir şekilde bu çalışmayı yaparak yüzümüz akıyla şehrimize bir artı daha kazandıracağız. Trabzon'da ilk defa yapılacak olan ve Türkiye'de de yeni yeni öğrenilen bu sportif

dalda ciddi bir farkındalık da Karadeniz bölgesinde oluşacak diye düşünüyorum. Bu yarışmayı şehrimize kazandıran federasyonumuza şükranlarımızı sunuyorum.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise konuşmasında işitme engelliler ile beraber Trabzon'da oryantiring şampiyonasının ayaklarından birinin yapılacak olmasının son derece keyif verici olduğunu belirterek, "Bu yarışma oryantiring sporunda işitme engellilerin Türkiye'de ikinci yarışması olacak. Samsum'da yapılacak oryantiring olimpiyatları için de önemli bir basamak olacak. Trabzon’da yapılacak bu organizasyona 1200'ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Burada yapılacak organizasyonda milli takım seçilecek. Milli takımda Samsun'da yapılacak olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Oryantiring oyunları Mağmat Boğazı ve Gölçayır’da yapılacak. Ayrıca kent içinde de organizasyon var. Bu organizasyonla birlikte Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini de tanıtmış olacağız." dedi.

İmza törenine Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gençlik Hizmetleri il Müdürü Birdal Öztürk, Oryantiring Federasyon Asbaşkanı Fatih Bektaş ve Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu katıldı.