HAK-İş heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığıyla yürüttükleri 'Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İşyerlerini Belgelendirme Projesi' kapsamında Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Heyette bulunan HAK-İŞ Trabzon İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Buğrahan Bilgin ile proje ortağı ÇASGEM adına İSG Uzmanı Seyhmuz Ektirici, Başkan Genç'i proje hakkında bilgilendirdi.

Projenin Trabzon, Adana, Antalya, Tekirdağ, Kayseri, Karaman illerinde 6 sektörde (genel hizmetler, gıda, tekstil, orman, turizm, taşımacılık) iki aşamalı olarak uygulandığını belirten HAK-İş Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen 'Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İşyerlerini Belgelendirme Projemizin' açılış toplantısını aynı zamanda Dünya Kadınlar Günü'nün (07 Mart 2016) arifesinde icra ettik. Proje, 6 sektörde  ( genel hizmetler, gıda, tekstil, orman, turizm, taşımacılık) ve 7 ilde ( Trabzon, Adana, Antalya, Tekirdağ, Kayseri, Karaman, Kayseri) iki aşamalı olarak devam ediyor. Projenin 1. aşmasında işçi ve işveren temsilcilerine yönelik eğitim çalışmalarını başarıyla tamamladık. İkinci aşamada ise işyeri ve saha ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Trabzon Saha ve İş Yeri Ziyaretlerine 10-12 Ekim  2016tarihlerinde ilk olarak Ortahisar Belediyesi ziyaret ederek çalışmalarımıza başladık. Saha ve iş yeri ziyaretlerinde kadın çalışanlar ve işveren temsilcileriyle yüz yüze görüşerek hem anket çalışmaları hem de saha gözlemlemelerini birlikte yapıyoruz. Bu çalışmamızdan kadın istihdamına yönelik oldukça önemli veriler elde edeceğimizi düşünüyoruz."

2008-2012 yılları arasında Hizmet-İş Sendikası genel merkezinde teşkilatlandırma uzmanı olarak görev yapan Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ile de görüşen HAK-İŞ heyeti projenin verimliliği açısından kendilerine yapılacak desteğin önemli olduğunu söyledi. Heyette yer alan Fatma Yavuz sendikal faaliyetlerin bizzat içinde yer almış ve sendika geçmişi bulunan Hasan Selim'in projenin Trabzon ayağının yürütülmesi için kendilerine verecekleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Özel Kalem Müdürü Hasan Selim de projenin kadın istihdamı konusunda hem işverenlere hem de kadın çalışanlara yönelik önemli veriler ortaya koyacağını belirterek, "Uzun süre Hizmet-İş'te   sendikacılığa hizmet etmiş birisi olarak bu projeyi çok önemli buluyorum. Kadın istihdamıaçısından sağlıklı verilerin ortaya çıkarılması, çalışan kadın sayımımızın artmasına da vesile olacaktır. Belediye olarak bu projeye her türlü desteği sağlayacağız. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.