"Kadın Düşmanlığına karşı yaşam, barış ve özgürlük istiyoruz' pankartı açan kadınlar "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganı atması dikkat çekti. 
Yürüyüşün ardından Platform adına konuşan Basın sözcüsü Nilüfer Akgün, "Dominik Cumhuriyetinde ülkeyi diktatörlükle yöneten iktidara karşı çıkan Kirabel kız kardeşler, iktidarın hedef göstermesi sonucunda erkekler tarafından öldürüldüler. Bu olayın üzerinden tam 55 yıl geçti. 25 Kasım 1960'tan bu yana "Erkek devlet şiddetine" karşı dünyanın her yerinde direnen kadınlar her ne pahasına olursa yaşamını savunuyor" ifadelerini kullandı. 
Akgün, konuşmasına şu şekilde devam etti: 
"Neredeyse her gün beş kadın erkekler tarafından katlediliyor. Karakollara giden, koruma talebinde bulunan kadınlar katillerinin yanlarına gönderiliyor. Tacize uğrayan, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınlar hep bir şekilde suçlu bulunuyor. Kocaları , sevgilileri tarafından katledilen kadınların katilleri, tacizciler, tecavüzcüler mahkeme salonlarında uygulanan indirimlerle ödüllendiriliyor" 
HACIOSMANOĞLU'NUN SÖZLERİ HATIRLATILDI
"Biz Trabzon'da yaşayan kadınlar olarak yıllardır, tacize, tecavze, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmeye devam ediyoruz" diye konuşmasına devam eden Akgün, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" sözlerini hatırlatarak, "İbrahim Hacıosmanoğlu gibi kadın düşmanlarına inat "Kadın gibi yaşamaya" devam ediyoruz. Aramızda aldığımız onlarca kız kardeşimizin acısını yüreğimizde taşıyor, erkek şiddetine karşı kendini koruyan  Nevin'in, Çilem'in cesaretini kendimizde buluyor, kız kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz" dedi. 

Açıklama sırasında bölgede geniş güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti.