61SAAT HABER SERVİSİ - Grup adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci okudu. Ülkemizde 1 Eylül Dünya Barış Gününü maalesef zifiri bir karanlıkta karşıladığını ifade eden İkinci, "Anadolu halklarının omuz omuza, sırt sırta vererek emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos'un 93. Yıldönümünde; "Yurtta ve dünyada barış " ilkesi terk edilerek, ülkemiz içeride ve dışarıda çatışma ve savaş ortamına sürüklenmiş bulunuyor. Hayatın her alanında baskı, sindirme ötekileştirme, eşitsizlik ve yok sayma politikaları kol geziyor" dedi.

Ülke topraklarının ABD başta olmak üzere emperyalist güçlere tahsis edildiğini ileri süren İkinci, "Ülke toprakları emperyalizmin çıkar ve planları doğrultusunda başta ABD olmak üzere emperyalist güçlere tahsis ediliyor. Türkiye, yaratımında payı bulunduğu Suriye'deki iç savaşa fiili müdahalenin parçası haline getirilmiş bulunuyor. Kürt sorunun da içine girilen çatışma!' süreç nedeniyle her gün gelen ölüm haberleri yurdun dört bir yanında ocaklara ateş düşürüyor. Şimdi toplum olarak "Bugüne kadar çözüm diyenlerin neden şimdi sonuna kadar savaş " istediğini bir kez daha düşünüp Sağlık Bakanının 10 Ağustos'ta "Başkan seçseydik bu kaos yaşanmayacaktı" sözünü iyi değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İkinci şu şekilde devam etti:
"Ülkenin dört bir yanına gelen cenazelerin neden sadece yoksul halk çocuklan olduğu sorusu yanıtlanmalıdır. Bu tablo sürdürülemez. Bizim artık sivil, asker, polis tek bir insanımızın Yaşamını yitirmesine tahammülümüz yoktur. Bizler başımız sağ olsun demek istemiyoruz, çocuklarımız sağ olsun demek istiyoruz. Çocuklarımızın cenazelerinde toplanmak değil, düğünlerinde bir araya gelmek, mutluluklarını paylaşmak istiyoruz.

Hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir hırs ve ihtiras asker, polis, sivil yurttaşlarımızdan değerli olmayıp, hayatlarını yitirmesi için gerekçe olamaz. Unutulmasın ki anaların yüreğini dağlayan ateşin sıçrayıp yakamayacağı hiçbir yer yoktur. Biz, yurtta ve bölgede barış istiyoruz. Bu nedenle,

• Bütün üsler emperyalist güçlerin kullanımına kapatılmalı, Suriye'deki emperyalist müdahale sonlandırılmalıdır.

• PKK derhal silahlı saldırılarına son vermeli, bütün toplumsal kesimlerin katılımıyla parlamento zemininde Kürt sorununun eşit yurttaşlık temelinde demokratik çözümü sağlanmalıdır.

• Yaşamın her alanında halka karşı yürütülen ötekileştirme, ayrıştırma, baskı, şiddet ve sindirme politikaları sonlandırılmalıdır. KESK olarak yurtta ve bölgede barışı savunmaya, bu toprakları karnı tok sırtı pek insanların eşit, özgür ve kardeşçe birlikte yaşadığı bir vatan yapıncaya dek mücadele etmeye devam edeceğiz"