61SAAT HABER SERVİSİ

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi bugün Yavuz Selim Futbol Sahasında verilecek iftar yemeği, yağmur nedeniyle 19 Mayıs Spor Salonuna alındı.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve milletvekillerinin de katıldığı iftar yemeğinde toplamda 6 bin kişiye verilmesi düşünülürken Spor Salonunda yeterli alan bulunmaması nedeniyle ortalama 2 bin kişilik bir bölüm hazırlandı.

Bakan Soylu, burada salona girdikten sonra büyük bir coşkuyla karşılanırken vatandaşlarla selamlaştı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında şu açıklamalara yer verdi;
“Rahat evlerimizde açabilecek olmamıza rağmen buraya teşrif etmeniz nedeniyle biz sizlere şükranlarımızı teşrif ediyoruz. Dışarıda bir bu kadar daha öisafrilerimizin olduğu bütün dünyaya ve Türkieye Trabzon’da ramazan barıştır kırgınlıkalrın kaldırıldığı aydır herkesin birbirlerimizn kucakladığımız aydır. İşte daha dün gece hunhar katiller tarafından insanlar katledilriken bu verdiğiniz mesaj bütün dünyada yerini bualcaktır. Zamanlarını ayırıp bizzat hşmayelerinle şehir iftarlarına Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Süleyman Soylu’ya tüm siyasilere şükranlarımı sunuyorum”
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise yaptığı konuşmasında, “Bu güzel ortamda hepinize saygılarımı sunuyorum. Ramazan ayı mübarek bir ay manevi iklimin yüksek olduğu bir ay inşallah tuttuğumuz orucun kabul olmasını diliyorum tebrik ediyorum”
BİR ÇOK İFTAR SOFRASINA ATEŞ DÜŞMÜŞTÜR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katılımcılara teşekkür ederek, “Trabzon’umuzun çok kıymetli valisi bugün bu güzel topluluğu güzel insanları çocukalrıyla aileleriyle büyükleriyle bir arada yapma gayreti olmasına. Hava muhaleffetine rağmen burada bizi bir araya getiren çok değerli büyükeşhir belediye başkanımız il başkanımız sivil toplum örgütleri başkanları. Belediye başkanlarımız hanımefendiler. Her biri bugün bu akşam bu güzel iftarda ellerine semaya açarak ülkemizin birliği için ülkemizin yarınları için dua eden çok kıymetli hemşerilerim. Bu iftar sofrasında sizlerle bir araya olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ülkemizde ve dünyad aolup biten hadiseler sizlerde takip ediyorsunuz önceki gün bir terör hadisesinin acısını birlikte hissettik. Elbette acılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bir çok iftar sofrasına birçok ocağa bu mübarek günlerde ateş düşmüştür. Ancak bunun bir insanlık mücadelesi olduğunu bilerek bu zülme büyük bir metanet gösteriyoruz. Terör tüm dünyayı tehdit eden bir olaydır. Bunun plancıları ortadoğuda kimsenin güçlü olmasını istememketedir. Ülkemiz bir ateş çemberiyle çevrelenmek istenmektedir. Türkiye’yi etkisizleştirerek hakka adalete etkileyerek bu bölgeyi istedikleri gibi idare etmek istiyorlar. Türkiye bu hazırlanmış olaylardan hep metanetle hep sabır göstererek güçlü çıkmıştır. Bundan sonra teröre karşı kararlı durşundan milletimizin devletimiz asla taviz vermeyecektir”
‘TRABZON İNSANI ZENGİNLEŞSİN DİYE ÇALIŞIYORUZ’
“Trabzon her zaman her noktada bizim zihnimizde hep mesaimizde yer almaktadır. Ne yapıyorsak bu millet için bu güzel şehir için yapıyoruz. İstiyoruzki bu şehirn çocukları başka şehirlere gitmesin iş imkanı oluşturalım bir çok projenin başlangıcı önümzüdeki 3.5 yıllık çalışmaları tamamladık ve gerçekleşmeye devam ediyoruz. Bir taraftan belediyelerimiz hükümetimiz teşklilatarımızla süresi geldiğinde bize verilen emaneti anlımız açık bir şekilde getirmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki Trabzon’da öyle bir şehir hastanesi yapalım ki hem bölge insanı hem çoğrafya insanlar bu şehre akın etsinler. İstiyoruz ki ikicni üniversitede rahat bir şekilde okusunlar. Şehrimize gelen çocuklar tertemiz havasında güvenle huzur içerisinde yaşasınlar. Güney Çevre Yolu’ndan Erzincan demiryolumuzla yeni havalimanımız ile ticaretimiz gelişsin insanlarımız zengileşsin. İstiyoruzki yatırım adası ve OSB’lerde fabrikalarımız çalışsın. Turizm gemilerimiz önde gelen bir şehrimiz olsun. Dünya medeniyet mirasını Trabzon’da toplayalım ihracat edelim. Bugün çok şükür 5 milletvekilimzi ile mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmektedir. Bu projeleri ciddi bir şekilde takip etmekteyiz. Akyazı Stadımız bitmek için gün sayıyor. Zigana Tünel’nin temelini atacağız muhteşem yatırımlar bölge çoğrafyamızın yarına ait umudunu katlayacak bir yatırımla yarına atılım atacağız. Bir taraftan Akçaabat Şinik OSB arazi tahsizleri birlikte yapıldı. Bu bütün proejeler Trabzon’un değerli insanları gelişsin, zengileşsin diye” ifadelerini kullandı.

Öte yandan iftar sırasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u halkın arasında iftarını açması dikkat çekti.