61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine yapılan saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı. 
Maçka ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine saat 08.30 sıralarında teröristler tarafından ateş açıldı. Saldırıda 3 polis şehit olurken, 5 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Ormanlık alana kaçtıkları belirlenen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Saldırının ardından çevik kuvvet otobüsünde çok sayıda mermi izi olduğu belirlenirken, olay yeri inceleme ekipleri çatışmaların olduğu yerlerde inceleme yapıyor.

Saldırının yaşanmasının ardından bölgeye çok sayıda vatandaşta da polislere yardımcı olmak için gitti. Görgü şahitlerinden Köksal Danışmaz, "Yanımda şoförümü alarak çatışma yerine geldim. Polis arkadaşlar onlara ateş ediyorlar. Yukarı ki taraftan ormandan bizim polislere ateş ediyorlar.  Sadece bir tane el bombası gördüm. Biri patladı. Biri minibüsün altında kaldı. Biz de kendi silahımızla birlikte muhafazamızı almaya çalışarak elimizden geldiğince polisimize askerimize yardımcı olmak için çatışmaya girdik. Oraya giden arkadaşlarımızın elinde küçük silahlar vardı. Minibüsün içinde şehit olan arkadaşların silahları vardı.

Ben minibüsünü içine girdim. Abi girme dediler altında bomba var. Mecburen girdik. Ben bir ekip otosunun içine girerek oradaki silahları polislere ulaştırdım. Daha sonra yaralı polislere müdahale ettim. Bir tanesi ellerimde şehit oldu. Diğerlerini kucaklayarak hastaneye yetiştirmeye çalıştım. Belimdeki silahımla da çatışmaya katıldım. Çatışma sırasında teröristler iki el bombasını polis aracına doğru attı, bir tanesi aracın üzerinde patladı öteki ise patlamadı" dedi.