61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Bakanı Turgay Güngör, yaptığı açıklamada dün yapılan Bölgesel Turizm Çalıştayıyla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Güngör, Turizm Çalıştayına, hükümeti temsilen 4 bakanın ve AK Partili Milletvekilleri ile belediye başkanları il ve ilçe başkanlarının katıldığına dikkat çekerek kendilerine davet gelmediğini ifade etti.

İL VE İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI
Güngör, bu durumu ise "Demokrasiden yoksulluğun en açık göstergesidir" diyerek yorumladı.
Güngör, "CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon’da, 7 Şubat Pazar günü Karadeniz Kültür ve Turizm Çalıştayının Hükümeti temsilen dört bakanın, Karadeniz Bölgesinin AKP Milletvekillerinin, Karadeniz İlleri Valileri, yine Karadeniz İllerinin AKP’li İl ve İlçe Başkanları ile Belediye Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır.

HALUK PEKŞEN, TURİZM KONULARIYLA BİRE BİR İLGİLENMEKTE
Ana muhalefet Partisi olarak bölgemizi ilgilendiren bu önemli toplantıya, muhalefet partisi Bölge Milletvekilleri  ile Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşen, İl ve İlçe Başkanları ile muhalefet Partilerinden Belediye Başkanlarının davet edilmemesi, görüş ve önerilerine ihtiyaç duyulmaması, en azından  demokrasiden yoksunluğun en açık göstergesidir. Trabzon Milletvekili Sayın Haluk Pekşen turizm konuları ile bire bir ilgilenmekte, sorunların görüşülmesi için Meclis araştırma önergesi veren bir Trabzonlu milletvekilidir" ifadelerini kullandı.

ORTAK PAYDA BULUNMALI
Bölgede sağlıklı kalkınma hamlelerinin yapılması için ortay paydanın bulunması gerektiğini ifade eden Güngör,  sözlerini şu şekilde bitirdi:
"Bölgemizde sağlıklı kalkınma hamlelerinin gerçekleştirilebilmesi için ortak paydanın bulunması, tüm kesimlerin görüşlerine ve önerilerine başvurulması demokrasinin de gereğidir ve bölge yararınadır.

Yapılan bu uygulamaları kınıyor, uygulamaların devamı halinde, alternatif toplantı ve çalıştaylar düzenleneceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz