61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlivan, Trabzon’da tarım alanları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.  Özellikle İlçelerde çok enteresan şeyler olduğunu ifade eden Pehlivan, “İlçelerde çok enteresan şeyler oluyor. Kıyı kenar kanunu var. 1. Sınıf tarım alanları şuan da ne durumda? Hangi birimizin vicdanı sızlamıyor” dedi.

KIYI KENAR KANUNU NE DİYOR?
Kıyı kenar kanuna Trabzon riayet edilmediğine dikkat çeken Pehlivan, “Kıyı kenar kanunu var. Kıyı Kenar Kanuni nedir biliyor musunuz? İlk 50 metresine hiç bir şey yapamazsınız. İkinci 50 metresine sadece yürüyüş yolları yapabilirsiniz, bir de oturma bankları koyabilirsiniz. Üçüncü 50 metresine sabit olmayan müştemilatlar yapabilirsiniz. Şimdi Trabzon’un sahilini bir gözden geçirin Yomra’yı gözden geçirin. Yapmayın valla. Bizim sıkıntımız burada” dedi.
 
PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
Pehlivan, “Tarım alanları bir şekilde peşkeş çekiliyor. Son 30 yılda tarım alanları çöktü. 4.7 milyon tarım alanı gitti. Düşünebiliyor musunuz bu rakamı? Enteresan şeyler oluyor. Bizim yapmak istediğimiz şu. Bunlar bizim ortak değerlerimiz, buraları korumamız gerek...” ifadelerini kullandı.