Trabzon’un Ortahisar İlçesi Fatih Mahallesinde 37 yıllık komşular arasında çıkan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Komşusunun inadı yüzünden çatısının yıkıldığını iddia eden Şaduman Ersavaş yaşananları şu sözlerle anlattı: “37 yıldır bu apartmanda oturuyorum. Mahkemelik olduğum komşum Meryem Y. İle de güzel bir komşuluğumuz vardı. Kendisi apartman içine kendine bir başkanlık odası yaptırdı. Apartmanca bunun doğru olmadığını belirterek başkanlık odasını yıktık. Bütün her şeyin gereksiz başkanlık odasının yıkılması oldu. Bu olayların ardından belediye tarafından bir kağıt gönderildi ve evimin kaçak olduğu ifade ediliyordu. Mahkeme süreçleri böylece başladı. Meryem Y. 37 yıllık dairemin kaçak olduğu için şikayet etmiş. Mahkemeyi avukatsız kazandık, sadece çatı örtüsünün yanlış olduğu kararı çıktı mahkemeden.”

TEMYİZDEN KARAR ÇIKMADAN BELEDİYE YIKTI

Ersavaş ikinci mahkeme sürecini anlatarak, “İlk mahkemeyi kazanınca ikinci mahkeme açıldı. Bu mahkemenin de açılma nedeni aydınlatma boşluğundan merdiven yapılarak çatıya çıkılacak. Mahkeme yine bizi haklı görerek ortak kullanım çatıya sadece ev sahibinin izni dahilinde baca temizliği ve anten işleri için çıkılabilir izni verdi. Bütün mahkemeler aleyhine sonuçlanan Meryem Y. işi inada bindirerek itiraz etti ve karar Temyize gitti. 2 yıldır Temyizden sonuç çıkmadı, 8 yıldır da mahkemelere gidip geliyorum. Birkaç gün önce belediye ekipleri gelip çatımı yıkıyor. Ben Temyizden karar çıktığı için yıktılar sandım. Fakat Temyizden karar çıkmadan Meryem Y.’nin belediyeyi de mahkemeye vererek çatımı yıktırdığını öğrendim” diye konuştu.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN HUZURLA OTURALIM

Ersavaş sözlerini şöyle sonlandırarak, “Benim elimde tapum, yapı kullanma iznim bütün resmi evraklarım var. Görenler hayret ediyor. İşin mantığını 8 yıldır biz çözemedik. Çözen biri varsa bize de anlatsın. Benim çatım yıkıldı, çatısız oturuyorum, yağmur yağmasın diye duan ediyorum. Meryem Y. ise eşi vefat etmiş bir hoca eşidir. Oturduğu daire de vakfın dairesidir. Bir inat uğruna bu kadar akla mantığa aykırı işler olur mu? Meryem Y.’nin tek söylediği şey ‘Ben hoca karısıysam o çatıya çıkacağım.’ Çatıya çıkıp ne yapacak? Bilen yok, bu nasıl insanlık, bu nasıl bir iş, mantık devre dışı. Biran önce bu yanlıştan dönülsün. Mahkeme kararınca çatının örtüsü ne yapılması gerekiyorsa yapalım evimizde huzurla oturalım” dedi.

İlkhaber / Meryem Akgün