Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Türkiye’deki kuyumcuların sorunlarını bir taslak haline getirildiğini belirterek, Trabzon’da 30 Eylül ve 2 Ekim arası Zorlu Grand Otelde geniş kapsamlı toplantı yapılacağını söyledi.

KUNDURACILARDA DEFİLE

Toplantıya 81 zilin oda, dernek başkanları, vitrinci kuyumcu esnafı katılacağını belirten Ali Yazıcı, Tarihi Kundurucalır Caddesi’ndi ilk kez halka açık Altın Hasır Defilenin yapılacağını belitti. Ali Yazıcı, “Trabzon’un değerli markası olan hazır Bilecik, telkari, kazaziye el sanatları teşhir edeceğimiz bilezik ören kadınlarımızın satanları olacak. 30 Eylül-1 Ekim kuyumcularımıza sürprizlerimiz olacak” dedi.

KANUN TEKLİFİ TASLAĞI HAZIR

Trabzon’un çok önemli toplantıya ev sahipliği yapacağını söyleyen Ali Yazıcı, “Türkiye kuyumculuğunun uzun süredir devam eden üst çatı arayışında önemli bir aşamaya geldik. TBMM ve ilgili bakanlığa sunulacak olan Kuyumcular Birliği Yasa teklifi taslağın son şekli verilerek TBMM ve ilgili başkanlığa sunacağız. Taslak Türkiye kuyumculuk sektörünün yıllardır biriken ve çözüm bekleyen sorunlarına merhem olacak maddelerden oluşuyor.

SORUNLAR BİTECEK

Bu taslak yasalaştıktan sonra yürütmenin sağlıklı oluşması için bir çok konuda yönetmelikler hazırlanacak. Türkiye Kuyumcular Birliği hayata geçtiğinde tüm Türkiye’de tek ses olmuş güçlü yaptırımı olan bir yapı ortaya çıkmış olacak. Mevcut uygulamada olduğu gibi parası olan herkes artık kuyumcu olamayacak. Bunun gibi bir çok düzenlemeyle kuyumculuk sektörü rahat bir nefes alacak ve bundan sonra vatandaşlarımıza en iyi şekilde yararlanacak” dedi.