Trabzon’un Kalkınma Mahallesi’nde M.S. ve A.S. isimli iki kardeş, merdiven altı diye tabir edilen boş bir depoda ürettikleri sıvı deterjanları satmak isterken polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen ürünlerin üzerinden hiçbir ambalaj çıkmazken iki kardeş, "Zehirli madde imal etmek ve ticaretini yapmak" suçundan ifade verdi.
İSKENDER UYARDI
Türkiye’de merdiven altı üretilen birçok ürün yüzünden ailelerin tehlike altında olduğunu belirten Çevre Sağlığı Uzmanı Kadir İskender ise aileleri uyardı. İskender, "Ülkemizde ne yazık ki birçok insan bu kaçak üretilen ürünlerden dolayı hayatını kaybetti. Vatandaş bu ürünleri daha ucuz olduğu için seçiyor. Bu ise en büyük hatadır" diye konuştu.

Ürünler kontrol edilmelidir
İskender, "Bugün ucuz diye aldığımız ürünler yarın bize çok pahalıya patlayabilir. Sağlık problemleri geçirdiğiniz takdirde keşke dememek için bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz. Market ve benzeri yerlerden alınan ürünlerin mutlaka ambalajlarına bakılması gerekiyor. Özellikle insan vücuduna temas eden tüm ürünler kontrol edilmelidir" dedi. 

Kaynak: Karadeniz Gazetesi - Kemal Bektaş