Süleyman Soylu’nun her konu da yanında ve destekçileri olacaklarını belirten Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk bu kritik süreçte İçişleri bakanlığı görevine getirildiği için Süleyman Soylu ile gurur duyduklarını ifade etti.

Bekir Aktürk “Ülkemiz bir çok terörist gurubun tehdidi altındayken ve FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası İçişleri bakanlığı bu kadar önem taşıyorken Trabzon un evladı bakanımız Süleyman Soylu’ya bu görevi veren Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.  Biz muhtarlarda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gibi düşünüyor ve bakanımız Süleyman Soylu’nun bu cani terör örgütleri ile mücadele edebilecek yegane isimlerden biri olduğunu biliyoruz. Demokrasinin en önemli teminatlarından biri olan muhtarlar olarak Ülkemizin, demokrasimizin, cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.
Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Trabzon milletvekilinin İçişleri Bakanlığına getirildiğini belirten Aktürk “Bu kritik süreçde Türkiye Cumhuriyetinin en önemli bakanlığı İçişleri bakanlığıdır. Eminiz ki göstereceği performansla bakanımız Süleyman Soylu’da adını efsane bakanlar arasına yazdıracaktır” diye konuştu.