61SAAT HABER SERVİSİ- Türk dünyasına ait bir bayram olan ve baharın gelişini simgeleyen Nevruz, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. KTÜ Kanuni Kampüsünde düzenlenen Nevruz kutlamasına Trabzon Valisi A. Celil Öz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, çeşitli kamu kurum müdürleri, öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Tam bir şenlik havasında geçen Nevruz kutlamaları ilk etapta Trabzon Belediyesi Mehteran Takımının mini konseri ile başladı. Ardından yakılan Nevruz Ateşinden Trabzon Valisi A. Celil Öz atlamazken, Prof. Dr. Baykal ise atladı. Protokolün ateşin üzerinden atlamasının ardından şenliğe katılanlarda sırayla veya beraber el ele tutuşarak ateşin üzerinden atladı.
Ardından yine Nevruzun da geleneksel hale gelen demir dövme ve yumurta tokuşturmalar yapılırken sonrasında da halk oyunları gösterileri sunuldu.
Halk oyunlarının ardından ise alan Nevruz ismine yakışır hal aldı. Şenliğe katılanlar Trabzon yöresi halk müzikleri ile horonlar oynadı. Kimi öğrenciler çimenlerde top oynayarak arkadaşları ile sohbet ederken geri kalan öğrencilerde alanda kendilerini müziğin ritmine bıraktı.
Güzel görüntülerin sahnelendiği KTÜ’de ki Nevruz Bayramı etli pilav ve ayran dağıtımı ile son buldu.