1 nolu Erdoğdu Mahallesi muhtarı Saim Kantarcı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘Bu inşaatın sahibini ben muhtarlığa çağırdım ve görüştüm. Bu arkadaşımız bu arsayı aldı ve hemen inşaatın yapımına başlamak istedi. Yaklaşık bir yıl önce bu araziyi satın aldı. Askeriye o bölgeye yakın olduğu için orası sit alanı olarak geçiyor. Onun için bir senedir bekliyor. Yoksa kendisi kötü niyetli bir insan değil. Hatta ara sıra kendisi ile beraber orayı boşaltıp temizliyoruz.  

Bu alanın ruhsatında bazı sorunlar oluştu. Hatta kendisi de çok kısa bir sürede orayı yapacağını düşündü. Yoksa altına beton döküp oradan kurtaracaktı. Belediye ruhsatını veriyor.

Ruhsatı aldıktan sonra hiçbir problem kalmayacak ve inşaat şirketi oraya ev yapacak. Alanın dört bir tarafı sarılmış. Fakat belediye oraya asfaltlama çalışması yaptığı için korumalık alanlar biraz hasar gördü. Sadece yaz mevsiminde biraz koku oluştu. Biz de adam tuttuk içinin çöpünü aldık o bölgeyi temizlettik. Ama yağmur yağdıktan sonra tekrar eski halini alıyor. Bu sorunun çözülmesi için acilen altının betonunun dökülmesi gerekiyor. Bir an önce de binaya başlayıp bitirmesi lazım. Sit alanına ruhsat alması biraz zor olduğu için biraz bekletiyor. Kendisi de bir an önce inşaatın yapılmasını istiyor fakat ruhsat alması için biraz beklemesi gerekecek’ dedi.