Arıkan, projeye başlamaya nasıl karar verdiklerine ilişkin,şu açıklamayı yaptı “Şimdi normalde sekiz aydır Trabzon’da görev yaptığımız süre zarfında Trabzon sakinlerinden bize gelen şikâyetleri aldık, değerlendirdik. Trafik şube müdürlüğü olarak buradaki arkadaşlarımızla birlikte daha önceden bize intikal eden not ettiğimiz sıkıntıları aldık, değerlendirmeye tabi tutuk. Ondan sonra kendimiz bir program belirledik.

Tabi bu yaz kentin turist yoğunluğunu da dikkate alarak yeni bir memur planlaması yaptık. Şubemize takviye olarak 15 yeni personel verdik. Trafik personelimizi güçlendirdik. Daha sonrada vatandaşlarımızdan gelen sıkıntıları dikkate alarak uygulamaya başladık.” dedi.

TRAFİK SIKINTISINA ORTAK ÇÖZÜM BULUNACAK
Başlatılan uygulamada Cumhuriyet, Gazi paşa, Maraş caddesi ve Tanjant bölgesinde önemli mesafe alındığını kaydeden Arıkan, bu sürecin devam edip etmeyeceğiyle ilgili şu görüşlere yer verdi. “Bundan sonra sürekli bu şekilde uygulamalarımız devam edecek. Çünkü kentimizin trafikle ilgili gerçekten ciddi sıkıntıları ve sorunları olduğu tarafımıza aktarıldı. Maraş caddesine, Cumhuriyet caddesine ve Gazipaşa caddesine sabit trafik polisi görevlendirmek suretiyle buradaki trafik sıkıntısına çözüm bulmayı düşünüyoruz. Bu diğer paydaşlarla da en son Cuma günü toplantı yapmıştık.

Sayın Valimizin başkanlığında alay komutanımız, Sayın Belediye Başkanımız ve emniyet olarak toplantı yaptık. Burada da buna benzer kararlar aldık. Şehrin trafikle ilgili sıkıntılarına birlikte çözüm getirmek için bu uygulamaların devam etmesi yönünde de bir kararlıyız.” Açıklamasında bulunarak trafik sorununun yalnızca emniyetin sorunu olmadığını belirtti.

CEZA YÖNTEMİ UYGULANMAK ZORUNDA KALINABİLİR
Polisin yoğun ceza kesmesi konusunda şikayetler olduğu yönündeki sorumuza ise Arıkan, uygulamada henüz ceza kesilmediğini söyleyerek vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Arıkan, “Özellikle Trabzonlu sürücülerimizden Trafik Polislerimizin ikazına uymalarını rica ediyoruz. Başlı başına polis arkadaşlarımız bu işi başaramazlar. Sürücülerimizin kurallara riayet etmeleri uyarıları dikkate almaları bizim başarımızda ki en önemli etken olacaktır. Görev aldığım günden beri sekiz aydır hep uyarma yöntemleriyle sürücülerimizi ikaz ettik. Ancak bundan sonra artık malumunuz Ağustos ayında Arap Turistlerin de yoğun şekilde şehrimize akın edecekleri düşünüldüğünden sürücülerimize de ikazla birlikte ceza yöntemini de uygulamak zorunda kalacağız.” ifadelerini kullandı.