Trabzon’da futbol sahasına kaya düşmesi gündemde ki yerini koruyor. 40 yıl önce de Trabzon’da kaya düştüğünü kaydeden ASKF Başkanı Cahit Erdem, “Biz orada spor yapmaya devam edeceğiz. Yetkililerin de önlem almasını istiyoruz” dedi. 

61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon’da Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan ve amatör futbol kulüplerinin maçlarının oynandığı futbol sahasına maç öncesi kayalar düşmesi gündemde ki yerini koruyor. Kayanın düşmesinin ardından 1. Amatör Kümede oynanacak Gençlerbirliği ile Telekomspor arasında ki maç ertelenirken Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

40 yıl önce de kaya düştüğünü kaydeden Erdem, ”40 yıl sonra da kaya düştü. 4 bin yıllık tarih var orada. Orada biliyorsunuz mağaralar var... Oraya devlet yetkililerinin çıkıp inceleme yapıp orada ne gibi önlem alınacağına bakılması lazım” dedi. 

Futbol sahasının en az tehlikeye maruz olan yer olduğunu ifade eden Erdem, “Ama futbol sahası en az tehlikeye maruz olan yer. Orada yürüyüş yolu var. Yayalar yukarıdan aşağı geliyor. Tam kayanın altında. Futbol sahası ile kayanın arasında 50 metre mesafe var. İyi ki futbol sahası var. Olmasaydı okullar var, evler var orada. Ben şuan da o kadar büyük tehlike arz ettiğini, arkadan heyelan geliyor veya kayalar geliyor diye düşünmüyorum. Yerine baktım. Orada dış etkenlerden etkilenen bağlantının kopmasıdır. Ama yarın kopmayacağı anlamına gelmez. Biz orada spor yapmaya devam edeceğiz. Yetkililerin de önlem almasını istiyoruz” diye konuştu.