Edinilen bilgilere göre, 15 yıldır Akçaabat Elif Taş Fırın’da usta olarak çalışan efsane fırıncı Nevzat Yanar, fırına ekmek attıktan sonra bir çay içmek için sahildeki parka gitti. Dönüşte ışıklarda yoldan karşıya geçmek isterken, süratle gelen bir otomobilin çarpmasıyla feci şekilde hayatını kaybetti.

Talihsiz fırıncıyı çarpmanın etkisiyle 30 metre sürükleyen otomobil olay yerinden hızlıca kaçtı.  Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nevzat Yanar, tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

Usta fırıncı Nevzat önce oğlu Furkan Yanar da yaklaşık 9 yıl önce Beşikdüzü’nde sahilden İlçe merkezine geçmek isterken bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetmişti.

Nevzat Yanar’ın cenazesine; AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara, Şalpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban, Gökçeköy Muhtarı Turan Köse, Sütpınar Muhtarı Ali Osman Kıran ve AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkan Yrd. Muhammet Aydın’ın da aralarında bulunduğu Şalpazarı’ndan, Beşikdüzü’nden ve Akçaabat’tan çok sayıda vatandaş katıldı.