Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde araçların Servis Araçları Çalışma İzin Belgeli olup-olmadığı denetlenirken ilgili yönetmelik hükümlerinin yerine getirilip-getirilmediği de A’dan Z’ye inceleniyor.

Yapılan denetimlerde belgesiz olarak (korsan) öğrenci servis taşımacılığı yapıldığı tespit edildiğinde ilgili aracın trafikten men edilmesi için Zabıta ekiplerince Ulaşım Komisyonuna rapor yazılıyor. Ayrıca belgeli olup yönetmelik hükümlerini yerine getirmediği tespit edilen araçlar içinde yine ilgili cezai müeyyidelerin uygulanması için Ulaşım Komisyonuna rapor hazırlanıyor..

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrenci servisi taşımacılığının çok önemli bir sorumluluk gerektirdiğine dikkat çekerken, “Trabzon’da öğrenci servis taşımacılığı yapan tüm araçlar, güvenlik kamerasından tutunda diğer tüm şartlara kadar hepsini taşımak zorundadır. Aksi halde öğrenci servis taşımacılığı yapılması mümkün değildir. Belgesiz ve eksiksiz olarak tek bir aracın dahi öğrenci servis taşımacılığı yapmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü burada çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı söz konusudur. Servis araçlarında bu şartların yerine getirilmesi öğrencilerimizin güvenliği ve sağlığı için gereklidir. Denetimlerimize sıkı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.