İŞ GÜVENCESİ TARTIŞILAMAZ
İş güvencesi kamu için vazgeçilmezdir. 657 günün şartlarına göre revize edilip çalışanla çalışmayan ayırt edilebilir ancak bu, iş güvencesine dokunmak için bir fırsat olamaz. Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ’nün daha büyük bir felakete neden olmasının önündeki en büyük engel iş güvencesidir. İş güvencesini kaldırmak, FETÖ tipi örgütlerin kamuya sızmazına çanak tutmak, ‘doldur boşalt’ sistemine kapı aralamaktır. Hükûmet, ikide bir iş güvencesini gündeme getirerek, kaos için fırsat kollayanlara koz vermekten vazgeçmelidir. Kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına, iş barışının ve huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMASI KADROLU YAPILMALIDIR
Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır.
İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde öğretmenlerin görev yapma süresi ortalama 1,5 yıldır. Bu durum, söz konusu bölgelerdeki eğitimin niteliğini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu gidermenin en sağlıklı yolu cebrî tedbirlerden değil, cezbedici teşviklerden geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz gibi, eğitim çalışanlarına, illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Bu, hem istihdamda güçlük çekilen bölgelerin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de uzun süre çalışmanın cazip hale getirilmesi açısından zaruridir.

AÇIĞA ALINANLAR
Terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çok sayıda eğitim çalışanı ihraç edildi, açığa alındı. Ülkenin bekası açısından her türlü terör örgütüyle en ufak bir bağlantısı olanlar için gereğinin yapılması taraftarıyız. Ancak soruşturmaların daha hızlı bir şekilde yapılarak bir an önce sonuçlandırılması, açığa alınanarak bekletilen eğitim çalışanlarının durumunun netleştirilmesi, masum olanların daha fazla mağdur edilmeden görevine iade edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE
KARA, açıklamalarını ‘son zamanlarda teröre karşı verilen başarılı mücadele nedeniyle bütün emniyet çalışanlarını canı gönülden tebirik ederken başta kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı dilerim. Umarım Avrupa ülkeleri terör kendilerini vurmadan şapkalarını önüne koyarak bir muhasebe yapma ihtiyacı duyar, şeklinde bitirdi.