61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’da kafe işleten Halit Şahin, iş yerine ait masa ve sandalyelerin sokaktan kaldırılması sırasında, zabıta ve polis görevlilerine bıçakla direnmesinin ardından bugün de oturma eylemine başladı.
Atatürk Alanında ki iş yerinin hemen önüne sandalye koyan ve eline aldığı beyaz tahtaya “Oturan adam” şeklinde yazan 38 yaşında ki Halit Şahin’i vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

UYUYAN İNSANLAR UYANSIN
Oturma eylemini,  “Oturuyorum. Eylemin ne olduğunu bilmiyorum. Ben sadece oturuyorum” diyerek tanımlayan Şahin,  “Haksızlığa uğrayan her insan için ben diyorum ki ben susmuyorum. Artık susma zamanı. Benim için değil, halkın uğradığı haksızlık neyse onları söylesinler diye konuşsunlar istiyorum. Yani uyuyan insanlar uyansın. Benim derdim bu... “ şeklinde konuştu.
Yaşadığı sorunun çözülmediğini kaydeden Şahin, “Aynen sorun öyle duruyor. Hayır konuşmadım, bana randevu vermeyen adamlarla gidip ne konuşacağım. Diyorum ki 50 tane 100 tane örnek olan bir şehirde sadece beni kaldırdılar. Başka hiç bir yer kalkmadı. Konuşacak ne var onlarla artık.. Eğer herkesi kaldırsalar amenna. Sadece beni kaldırdılar. Ben diyorum ki, “Neden sadece bana uygulanıyor?” Niye benim adamım yok, siyasi gücüm yok.. İlginç çok ilginç..” dedi.



İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN
İş yerinin üst katta yer aldığı için işgaliye verilmediği şeklinde ki görüşe de cevap veren Şahin, “ Üst katta, evet ama bunu diyen insanlar hiç ara sokaklara giriyor mu? Ben size 50 tane örnek veririm ama niye vereyim? Hepsi benim esnaf arkadaşım, çalışanları var. Yüzlerce insan ekmek yiyor... Niye vereyim. Onlarda aynı haklardan faydalanıyor. Aşağıdan yukarıya çya veren insanlar var. Soruyorum çay ocakları, çarşılarda zemin kattan 3-5 kata çay vermiyor mu? Diyeceksin ki masa koydun.. Örneği var diyorum. Eğer örneği var ise onlarda izin almışsa, bende izin almışsam kaldıramaz. Hukuki değil. Beni kaldırıyorsan onları da kaldıracaksın. Kişiye özel adalet olmaz” diye konuştu.
Eylemi ne kadar sürdüreceğine ise, “Ben Trabzonluyum, Türküm... Gittiği yara kadar inceldiği yerden kopsun...” diyerek yanıt verdi.