61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da Kentsel Dönüşüm kapsamına giren Pazarkapı Moloz mevkiinde "Kadınlar Pazarı'nı da kapsayan alanda ki işletmelere TOKİ tarafından 15 gün içinde boşaltmaları yönünde resmi yazı geldi. Bu yazı sonrasında ne yapacaklarını şaşıran bölge esnafı ise  mağdur olmamak için dernek kurdu. Yaklaşık 20 gün önce kurulan Tarihi Damaltı Esnafları Koruma ve Kollama Derneği faaliyetlerine başlarken Başkanlığını ise Yunus Akkan yapıyor.

6 BİN KİŞİ MAĞDUR EDİLECEK
Akkan, burada ki esnafın yerlerinden edilmesi durumunda toplamda 6 bin kişinin mağdur olacağını ileri sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de görüşme yaptıklarının bilgisini verdi.
Akkan, "Gelen bu kağıtlarla beraber Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte ön görüşme yaptık. Başkanımız burayı TOKİ'ye devrettiğini ve TOKİ'nin ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Bize, "Bende sizle beraberim. O kadar insanın mağdur olmasına bende taraftar değilim" dedi.

BÖLGEDE 400 ESNAF VAR
Bizim şuan da burada kimle konuşursak konuşalım vatandaş dahi, "Burası tarihi Pazarkapı.. Pazarın kapısı.. Buranın 100 yıldan daha çok mazisi var. Burada 3 nesil büyüyen arkadaşlarımız var. Belediye Başkanımızın burayı tekrar yapılıp mı, yoksa TOKİ mi yapacak bunun bize açıklanması lazım.
Bizim elimizde proje var. Gereken bilgileri arkadaşlarla Belediyeye vereceğiz. Orada ortak bir karar çıkarmak istiyoruz. Burada hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Burada herkes kendine göre bir borçlanma yaptı. Çocuğun evlendirdi. Çoğu okuyan var. Burada 300-400 esnaf var. Ekmek yiyenlerle beraber 6 bin kişi ekmek yiyor burada. Eğer burada 6 bin kişiyi kim mağdur edecekse yarın onlarda mağdur eder" diye konuştu.

İŞ YERLERİ BELEDİYENİN
Bölgenin alternatif olmadığına dikkat çeken Akkan, "Buranın alternatifi yok. Şuanda net bir bilgi yok. Burada ne yapılacağını bilmiyoruz. Biz kendimiz taslak hazırlıyoruz. Belediyeye sunacağız. görüşlerini alacağız.
Belediye Başkanımız, "Trabzon'u ben yıkarım, yeniden yaparım. Niye parası veririm" diyor.. Burası Belediyenin yeri olduğu için hep kiracıyız burada. Kendisi de "Bundan dolayı yakamıyorum. Buranın mal sahibi olsa parasını verip yıkar atardım" diyor. Seçimden önce de bize söz verdi. Ben orada ki insanları mağdur etmeyeceğim. İnşallah mağdur etmez. Biz Belediye Başkanımızın iyi niyetine güveniyoruz" dedi.