TAKA Gazetesi’nden Fatih Yılmaz’ın haberine göre: Hayrat’ta trafik polisi olarak görev yapan H. Y. (47), ikamet ettiği Of ilçesinde daha önceden anlaşmazlıkları bulunan F.M. (37) tarafından silahlı saldırıya uğradığı ileri sürüldü. .
Olay, daha önceden aralarında husumet bulunan ve polis merkezi amirliğine giderek birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenilen polis memuru Hakan Y. ile  F.M.’nin önceki akşam Of’un İrfanlı Mahallesi’nde karşılaşması üzerine gerçekleşti. Polis memuru ile bir süre tartışan F.M., iddialara göre silahını çekerek H. Y.’nin sol ayağına bir el ateş etti. Ayak bileğinden giren kurşunun kemiğe denk gelmesiyle ayağı kırılan H. Y.’ye ilk müdahaleyi 112 ekipleri yaptı. Ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne kaldırılan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
H. Y.’yi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmayı başaran F.M.’yi bulmak için Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.  F.M.’yi yakalama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili soruşturma açıldı.