Trabzon'da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Kazaya neden olan iki sürücü hakkında ağır hapis cezası istendi.

ARACIN CAMINDAN DIŞARI UÇTU

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Sanayi Mahallesi’nde 11 Ekim 2016 tarihinde 61 KP 686 plakalı Porsche marka araç seyir halindeyken, önündeki Ali G. yönetimindeki 61 AP 313 plakalı araca çarpması sonucu Bilal Kılıç araçtan fırlayarak hayatını kaybetmişti. Bir kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından iki sürücü hakkında hazırlanan iddianamede yaşanan olayın ayrıntılarına yer verildi.

İKİ SÜRÜCÜYE DE HAPİS İSTENDİ

Taksirli ölümüme ve yaralamaya neden olduğu gerekçesiyle Gümüşhaneli Pestil Kralı’nın oğlu Murat K.B. hakkında 4 yıldan 22.5 yıla kadar, diğer aracın sürücüsü Ali G. hakkında ise 4 yıldan 9 yıla kadar hapis talep edildi. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin, hazırladığı iddianameyi Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Murat K.B. ve Ali G. hakkındaki bilirkişi raporu iddianameye girdi. Bilirkişi raporuna göre Murat K.B. aracını hızını, görüş, yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle tali kusurlu olduğu, diğer aracın sürücüsü Ali G.’nın ise sola dönüş kuralına uymayarak asli kusurlu olduğu belirtildi.

İKİ SÜRÜCÜ DE ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazanın ardından Murat K.B.’nin 0.80, Ali G.’nin ise 0.89 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Bu arada olayla ilgili soruşturma çerçevesinde bazı tanıkların ifadesi alındı. N.A. adlı kişinin kazadan önce lüks aracın kendisini makas atarak geçtiğini ileri sürdüğü, bu ifadelerin soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi.