Biri 20 diğeri 11 yıllık sahte diplomalı 2 öğretmen meslekten atıldı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının FETÖ’ye yönelik soruşturma çerçevesinde yaptığı diploma sorgulamalarında Trabzon’da biri 20 yıllık diğeri 11 yıllık sahte diplomalı 2 öğretmen meslekten atıldı. Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Y.B. ile Şalpazarı Atatürk İlkokulunda görev yapan S.K. sahte diplomalı oldukları gerekçesiyle meslekten atıldılar. FETÖ ile ilişkisi olmadığı belirtilen öğretmenlerden Y.B.nin 20 yıl, S.K.nın ise 11 yıl memur olduğu kaydedildi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın FETÖ’ye yönelik soruşturma çerçevesinde yaptığı diploma sorgulamalarında Trabzon’da biri 20 yıllık diğeri 11 yıllık sahte diplomalı 2 öğretmen meslekten atıldı. Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Y.B. ile Şalpazarı Atatürk İlkokulu’nda görev yapan S.K. sahte diplomalı oldukları gerekçesiyle meslekten atıldılar. FETÖ ile ilişkisi olmadığı belirtilen öğretmenlerden Y.B.’nin 20 yıl, S.K.’nın ise 11 yıl memur olduğu kaydedildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere yönelik yaptığı diploma sorgulamalarında sahte diplomalı memurlar da birer birer deşifre ediliyor. Trabzon’un Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde 1 yıldır müdür yardımcılığı görevinde bulunan Y.B. isimli edebiyat öğretmeni mezun olduğu üniversiteden yapılan diploma sorgulaması sonucunda yaklaşık 20 yıldır sahte diploma ile memurluk yaptığı ortaya çıktı.

20 yıl boyunca sahte diploma ile çeşitli illerdeki eğitim kurumlarında görev yapan Y.B. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma sonucu görevden alınarak hakkında tahkikat başlatıldı. Sahte diploma ile yıllarca devletten maaş alan Y.B.’nin yargılama sonrasında cezasının kesinleşeceği bugüne kadar aldığı maaşları geri ödeyeceği öğrenildi.
 
Bir başka sahte diploma vakası ise Şalpazarı ilçesinden geldi. 11 yıllık memuriyeti bulunan Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden S.K.’nın da yapılan tahkikat sonucu sahte diploma sahibi olduğu tespit edildi. S.K. hakkında meslekten atılması hakkında karar alındığı ve kendisine tebliğ edildiği belirtilirken, her iki öğretmenin de FETÖ ile bağlarının olmadığı kaydedildi.