61SAAT HABER SERVİSİ

Ramazan Bayramının 3. gününde Trabzon Sanatevinde, bayramlaşma programı organize edilirken, Restorasyon süreci ile ilgili de açıklama yapıldı. Açıklamayı Sanatevinde faaliyet gösteren dernekler adına Sanat Evi Başkanı Adnan Taç, okudu. 

Trabzon Sanatevinin 2007 yılında 8 kültür,sanat derneği ile kurulduğuna dikkat çeken Taç, restorasyon talebinin ise Trabzon Valiliğine kendilerinden geldiğini açıkladı. 

FİZİKİ ŞARTLAR ELVERİŞSİZ... 
Taç, "Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı uhdesinde bulunan Sanatevi binası, eskiden vali evi olarak kullanılmakta iken 12 yıl kadar süre boş kalmış, 2007 yılında il Genel Meclisi kararıyla Trabzon Sanatevine dönüştürülmüştür. 10 yıldır Trabzon Sanatevi olarak kullanılmakta olan binanın fiziki şartlarının elverişsiz hale gelmesi neticesinde Trabzon Sanatevi yönetimi tarafından valiliğimizden restorasyon talep edilmiştir. Bu nedenle bina 2017 yılı içerisinde kapsamlı bir restorasyona tabi tutulacaktır. 2. derece koruma altında olan binanın Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun izni ve uygunluğu doğrultusunda projelendirilmesi, hazırlanan projeler doğrultusunda izinlerinin alınması ve bütçe kullanılması gibi işlerin resmi yoldan yapılması gerekmektedir. Bu nedenle Trabzon Sanatevi restorasyon süresine bahçe hizmetleri dahil olmak üzere geçici olarak etkinlikleri kapalı olacaktır. Restorasyona tabi tutulacak olan bina içerisinde ki büro malzemeleri, sanatsal eserler, kitap ve diğer demirbaş malzeme sanatevi bahçesinde bunulan Salon Garaja taşınacaktır" dedi. 

BELEDİYELERDEN YARDIM... 
Taç, resorasyon süresince 2017-2018 sanat sezonu içinde planlanan zaruri büyük katılımlı etkinliklerin Büyükşehir Belediyesi, küçük katılımla etkinliklerin ise Ortahisar Belediyesi salonda geçici olarak yapılmasının düşünüldüğünü kaydedetti. 

Taç, Trabzon Sanat Evinin bulunduğu mekanda sanatsal faaliyetlerini sürdürmesi, yaşamsal hayatına devam etmesi ve tahsisle ilgili hukuki statüsünün sağlıklı bir şekilde düzenlenmes için destek istedi...