Mehmet Müezzinoğlu şehri hastaneleri ile ilgili yaptığı açıklamada Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Aydın ve İstanbul Sancaktepe'de yapılacak olan şehir hastanelerinin YPK'dan 1 ay içinde onaylarının alınarak ihaleye çıkılacağını söyledi.
Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı olarak katıldığı son törende, önümüzdeki yıl bu zamanlara gelindiğinde, 8 bin yataklı 5 şehir hastanesinin hizmete gireceğini belirterek, "Bu hastaneler şehirlerin en modern binaları olacak. Şu anda 18 şehir hastanesinin inşaat süreci devam ediyor. 2017 sonu itibariyle birçoğunun hizmete gireceği görülecek" diye konuştu. 
 
Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü'nün (Konya Şehir Hastanesi) yapımı için temin edilen kredinin sözleşmesi, yüklenici firma YDA Group ile kredi temin edilen bankaların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.
 
Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, şehir hastaneleri projesinin çok zorlu bir yolculuk olduğunu, ancak buna rağmen projelerin güçlü bir sahipleneni olduğunu ifade etti. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu projelerin arkasında, tabiri caizse kapı gibi durdu" diyen Müezzinoğlu, şunları söyledi:
 
"Bu güçlü irade sayesinde bugün gerçekten dünyaya örnek olabilecek bir noktayı yakaladık. Önümüzde başarıların hızla gelebileceği bir döneme girildi. Zorlukları büyük oranda aştık. İlkini 4-5 ay sonra Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışıyla taçlandıracak ama zorluğun ikinci basamağı başlayacak. Bunların dünyaya örnek olacak şekilde yönetilebilmesi ve hakikaten hayal ettiğimiz hedeflere ulaşabileceğimiz bir yönetim anlayışıyla ülke ve bölge sağlığına farklı bir vizyonu kazandırabilmek... Kayseri Entegre Şehir Hastanesi de dahil olmak üzere 14 Mart Tıp Bayramı'nda, 2017'de açacağız." 
 
"SENEYE BU VAKTE GELDİĞİMİZDE 8 BİN YATAKLI 5 ŞEHİR HASTANESİ HİZTEME GİRECEK"
 
Mehmet Müezzinoğlu, Isparta ve Yozgat şehir hastanelerini 2016 sonunda veya 2017 başında açacaklarını belirterek, Ankara Bilkent'in ise 2017'nin başında hizmete gireceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Seneye bu vakte geldiğimizde, 8 bin yataklı 5 şehir hastanemiz hizmete girmiş olacak. Bu hastaneler şehirlerin en modern binaları olacak. Şu anda 18 şehir hastanesinin inşaat süreci devam ediyor. 2017 sonu itibariyle birçoğunun hizmete gireceği görülecek. Yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatlarında ve finansmanlarında herhangi bir sıkıntı yaşamadık" diye konuştu.
 
"KAMU BÜTÇESİYLE YAPILAN 42 BİN YATAKLI 270 HASTANE 2017 SONUNDA HİZMETE GİRECEK"
 
Müezzinoğlu, Denizli ve Samsun şehir hastanelerinin ihalelerinin son imza aşamasına geldiğini ve bu ay içerisinde bunların bitirilmesinin hedeflendiğini kaydederek, şöyle devam etti: 
 
"Süreç içinde Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Aydın ve İstanbul Sancaktepe şehir hastanelerinin bir ay içinde Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onaylarını alarak ihale süreçlerini başlatacağız. Çoğu gitti, azı kaldı. 30 bin yatak kapasitenin işlemleri bitti. Önümüzde yaklaşık 10 bin yatak kapasite var. Onun da yıl sonuna kadar ihalelerini tamamlayacağız. 2018 sonuna kadar da hizmete girmesi amacıyla yeni bir yolculuğa çıkacağız. Başka bir taraftan, kamu bütçesiyle 42 bin yatak kapasiteli 270 hastanenin inşaatları devam ediyor. 2017 sonu itibariyle bunlar da milletin hizmetine girecek."
 
"ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN HEDEFLERİ"
 
Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü için kredi veren bankalara teşekkür eden Mehmet Müezzinoğlu, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ihaleye girenlerin hiçbir tereddütte bulunmadan bu hizmetlere talip olduğunu, bu şirketlerin en zor zamanlarda bile hükümete güvendiğini vurguladı. 
 
Müezzinoğlu, "Biraz sonra belki deklaresi yapılacaktır. 65. hükümet önümüzdeki 3 yıl çok daha güçlü dinamikleri bu ülkeye, millete sunacaktır. Yeni Sağlık Bakanı kim olacak, henüz bilmiyoruz. Ama önemli de değil. Önemli olan ülkenin hedefleri, ülkenin gelecek yıl, 2023'te nerede olacağı. Hedeflere gidebilmek için kişiler, kurumlar araçtır. Bu hedeflere yürüyen bir ülkenin mensubu olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin imzalarında katkım olması dolayısıyla, arkasında eserlere imza atabilmiş bir vatandaş olmaktan da onur duyacağım" dedi.
 
MÜEZZİNOĞLU'NA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
 
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, törende imzaların atılmasının ardından, Müezzinoğlu ile kredi sağlayan banka yöneticilerine birer plaket takdim etti. 
 
Hüseyin Arslan, "Sayın Bakanımıza ayrıca yaptığı hizmetlerden dolayı, üzerinde nazar boncuğu olan ve mütevazılığı nedeniyle 'Vav' harfi bulunan ayrı bir hediye takdim ediyoruz" dedi.