61SAAT HABER SERVİSİ
SERKAN KILINÇ - HASAN TÜNCEL


PKK'lı ile mücadelede kritik bölgelerden biri olan Şırnak'In Uludere ilçesinde yemek taşıyan askeri araca PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu Trabzon'dan Sinan Hamza ile birlikte iki silah arkadaşı şehit düştü.

ARAKLI MERKEZ ESKİ CAMİ'NDE CENZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
Şehit Sinan Hamza'nın naaşı bugün öğlen saatlerinde Trabzon'a getirildi. Buradan memleketi Araklı'ya getirşken şehit Hamza, Araklı Merkez Eski Cami'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

VATANDAŞLAR CENAZEYE KATILMAK İÇİN ÇATILARA ÇIKTI
Binerlce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde vatandaşlar şehit Hamza'yı görebilmek için evlerin çatılarına çıkması dikkat çekti.

ŞEHİT ANNESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Teröristler alehine lanet sloganlarının alıltığı cenaze töreninde şehit Hamza'nın yakınları tabutu başında sinir krizleri geçirdi.Şehit annesi Hamza'yı tabutu başında AK Parti Trabzon Milletvekili Ayse Sula Köseoğlu teselli etmeye çalıştı.

AĞABEYİ ACIYA DAYANAMADI, BAYGINLIK GEÇİRDİ
Şehidi Hamza'nın ağabeyi Süleyman Hamza ise acıya fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. 112 Acil Servisi ekiplerinin ve vatandaşların müdahelesi ile şehit Hamza'nın ağabeyi alandan çıkartılarak tedavi altına alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU CENAZE TÖRENİNE KATILDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Hamza'nın cenaze törenine katılarak baba Hamza'nın yanına giderek kısa süreli konuştu.

ULUDERE'DEN KOMUTANI CENAZE TÖRENİNE KATILDI
Şehit Hamza'nın Uludere'de komutanı olduğu öğrenilen Hamza Ünver'de cenaze törenine katılarak ailesini teselli ettiği görüldü.

CHP'NİN ÇELENKİ CENAZE ALANINDAN KALDIRILDI
CHP Genel Merkezi tarafından şehit cenazesine gönderilen çelenk vatandaşlar tarafından kaldırılması tepkilere neden oldu.

Cenaze töreninin ardından şehit Hamza'nın naaşı Araklı'da aile kabristanlığına defnedildi.Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekillerinden Muhammet Balta, Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok sayıda siyasi isim, iş adamı ve vatandaş katıldı.