Açılış konuşmasında Türkiye’deki darbe girişimine değinen Kınalı, ‘’Yüce Türk milletinin karşısında durduğu, planlayıp yürürlüğe konmak istenen 15 Temmuz Darbe Girişimi milletin iradesi ve Türk halkının gösterdiği kahramanlık sonucunda engellenmiştir. Türk halkının demokrasi aşkı milli iradeye sahip çıkmıştır. Ülkemiz din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeden bu girişimi püskürtmüştür. Milli iradeye yapılan bu müdahale alçakça bir girişim olmuştur. Hiçbir şekilde kabul edilemez olan bu girişimin, yurt içi ve dışında arkasında duranların yargılanması için vatandaşlarımız adına tüm dava ve hukuki sürece dâhil olacağız. 
Bunu tüm halkımıza beyan ederiz. Yaşanan olaylar sırasında şehit olan vatandaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu milli iradeye darbe girişimi sırasında şehit olanlar arasında bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustaf Varank’ın abisi İlhan Varank, Fahrettin Yavuz ve İlhan Yıldız kardeşlerimize de Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.’

Of’a ‘’Milli İrade ve Şehitler Parkı’’!
15 Temmuz girişimi protestolarında şehit düşen Trabzonlu vatandaşların adını ölümsüz kılmak amacıyla, Of sahilinde yer alan bir parka ‘’15 Temmuz Milli İrade ve Şehitler Parkı’’ adı verilmesi yönündeki karar da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunuldu. Belediye Meclis’i, Of Belediye Başkanı ve Of halkına teşekkür de etti. 
Atapark Kavşağına Şehit Ünal Bıçakçı’nın adı veriliyor! 
Belediye meclis toplantısında, Trabzon’un en önemli kavşaklarından biri olan, tanjant Haluk Ongan Sahnesi yanında yer alan kavşağa  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 05.02.2016 tarihinde hain bir saldırı sonrası şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı’nın isminin verilmesi belediye meclisinde oylama sunuldu. Yapılan oylama sonrası kabul edilen kararın ardından, Trabzonlu şehidimizin ismi ölümsüz hale getirildi.