Tapu kadastro çalışmaları sırasında alınan kayıtlar kimi zaman vatandaşı, kimi zaman da devlet kurumlarını zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu durumun örneklerinden birisi de Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşanıyor. Sürmene Kalesi, üst kısımına yapılacak cam teras ile turizme kazandırılmak isteniyor. Ancak bir engel var. Kale arazisi devlete değil vatandaşa ait.

YA SATILIK YA DA KİRALIK

Sürmene Belediye Başkanı Rami Üstün, ''Yıllar öncesinde tapu kadastro çalışmaları yapılırken vatandaş orayı kendi arazisi diye yazdırmış. Biz orada yapacağımız seyir terası projesinin açıklayınca vatandaş bu konuda ılımlı yaklaşmadı. Dolayısıyla projemizi gerçekleştirmek için kale arazisini vatandaştan ya satın alacağız yada kiralayacağız'' dedi.

'KABUL ETMEDİM'

Sürmene Kalesi arazisinin iki tapı sahibinden biri olan Mustafa Bilgin, ''Bu arazi 1978 senesinden beri bizim üzerimize tapulu. Burada seyir terası yapılacağı yönünde bir bilgi aldımda, tarihi anlamda zenginliğe sahip bu noktanın turizm merkezi olmasını kabul etmedim. Neticede benim arazim ve orada yapılacak herhangi bir tesisin rızam haline yapılması taraftarıyım'' dedi.

(karadeniz)