61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’nin batısı sel, dolu ve fırtına ile uğraşırken bir çok ilde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Özellikle İstanbul’u vuran fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken,  Trabzon’da ise ortalamanın üzerinde bir sıcaklık seyrediyor.
Meteorolojinin raporlarına göre Trabzon’da Temmuz ayında ortalama sıcaklık 23 olarak görülürken, bugün dereceler 30’u gösteriyor. Ancak hissedilen sıcaklığın ise 36 derece olduğu kaydedildi.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen bugün ki sıcaklık, Trabzon’un tarihi boyunca gördüğü en yüksek sıcaklık değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde Trabzon’da daha önce görülen en yüksek 37 derece olarak ölçülürken en düşük ise 11 derece olduğu kaydedildi.



Bu noktada en çok merak edilen konu ise Trabzon’da sıcaklıkların ne kadar daha bu şekilde süreceği...
Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Trabzon’da yarın gök gürültülü sağanak yağmur beklenirken sıcaklığın da 26 derece olması ön görülüyor.
Pazar günü de yağmur beklenirken sıcaklık yine 26 derece olacağı tahmin ediliyor.
Pazartesi ve Salı ise Trabzon’u bulutlu bir hava beklerken, sıcaklık ise sırasıyla 26 ve 28 derece aralığında olacağı ifade edildi.