Trabzon’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü telefonla arayan bir şahıs müdürlük personellerinin bilgilerini alarak telefonla aradığı personeli dolandırmaya çalıştı. 

Edinilen bilgiye göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü arayan dolandırıcılar özel kalemden aradıklarını söyleyerek görevlilere, “Personel ile alakalı tüm bilgileri whatsapp üzerinden gönder” diyerek bir telefon numarası bıraktı. Telefondan arayan kişinin söylediklerini yerine getiren İl Müdürlüğü çalışanı tüm bilgileri belirtilen telefona aktardı.

Bir süre sonra il müdürlüğünün özel kalemini arayan görevliler, daha önce arayan kişinin kendileri olmadığını öğrenince dolandırılmak istendiklerini anlayarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran il müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili şikayetçi oldu. 

Öte yandan personellerin bilgilerini eline geçiren dolandırıcılar telefon yöntemi ile çalışanları arayarak dolandırmak istediği ve “Hesaplarınızdan terör örgütü PKK'ya yardım edildi” diyerek dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.