Trabzon’da yaklaşık 5 asırlık tarihi Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi’nin kapısının kepenk ile kapatılması vatandaşları ve turistleri şaşkına çevirirken MHP’li Davut Çakıroğlu’nun tepkisine neden oldu.

Tarihi Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi’nin kapısının kepenk ile kapatılması yerli ve yabancı turistleri şaşkına çevirirken Ortahisar Belediyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun da tepkisine neden oldu.

Çakıroğlu, yetkilileri eleştirerek, ‘’Tarihi Kanuni Evi’nin kapısı kepenk ile kapatmak bir faciadır. Yaklaşık 5 asırlık bir binanın kapısının alüminyum otomatik kapı takılmış. Resmen tarihi kepenk ile kapatmışlar. Buna söylenecek bir şey bulamıyorum’’ dedi.

İŞ BİLMEZLİK VAR

Çakıroğlu, ‘’Kanuni Evi göz önünde olan bir yer. Şehrin merkezinde yerli ve yabancı turistler geliyor. Her şeyden önemlisi kendimize olan sagumuz gereği bunun bir an önce ilgili kurumlar tarafından bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu olumsuzluğun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Tarihi değerlerimize saygılı olmak zorundayız. Ortada bir işbilmezlik ve denetimsizlik söz konusu. ‘Ben yaptım oldu’ mantığığyla hareket edilirse böyle olur’’ diye konuştu.

(sonnokta)