Türk bayrakları ile süsledikleri araçlarıyla konvoy eşliğinde şehir turu atan grup, bu sabah Şırnak'ta şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın da evine giderek taziyede bulundular.
Yeni Sahil Yolu’nda öğle saatlerinde toplanan grup adına açıklama yapan Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, asker ve polislerin nasıl nöbet tutuyorsa kendilerinin de Trabzon’da nöbet tutuğunu hatırlatarak “Son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu bölgesinde artan terör olaylarına tepki olsun diye silah altındaki polislerin askerlerimizin yalnız olmadığını göstermek istiyoruz, biz de onların yanındayız. Bizim sesimizi inşallah buradan duyarlar. Onlar nasıl orada nöbet tutuyorsa biz de burada hazır kıta nöbetteyiz. Onlarla beraber yatıp kalkıyoruz. Şehit ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar biz buna katılmıyoruz ateş hepimizi yakar. Şehitlerin yanındayız” dedi.
Topluluk şehir turu atıktan sonra şehit polis memuru Soner Yıldırım'ın evine giderek “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde slogan atarak daha sonra dua ettiler.