61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Şehir Merkezi, Değirmendere ve Kaşüstü’nde trafik sıkışıklığı vatandaşa illallah dedirtti. Meydan bölgesinde Emniyet’in engelleyemediği hatalı parklar yüzünden trafik durma noktasına geldi.

Turist yoğunluğu, gurbetçiler ve yerli turist akınının olduğu Trabzon’da trafik şehrin en önemli sorunu olmaya devam ediyor. 

Özellikle meydan bölgesinde, Atatürk Alanı Meydan parkı etrafındaki trafik akışını engelleyecek şekilde yapılan hatalı parklara Emniyet’e bağlık trafik ekiplerinin yeterli müdahaleyi yapamaması, sürücüleri ve yayaları isyan ettirdi. 
Sürücüler, Atatürk Alanı Meydan Parkı’nın trafik akışı olan her bölgesinde aslında trafiğin rahat bir şekilde akabileceğini, fakat Trafik polislerinin yeterli olmayışından kaynaklı hatalı parklar nedeniyle büyük bir kaos yaşandığını ifade ettiler. 

Aynı şekilde Gazipaşa Caddesi’nin sol kısmının parkomat olması ve sağ şeritteki parkların engellenememesi, Cumhuriyet caddesindeki park ihlallerine yeterli müdahalenin yapılamayışı, aynı şekilde Değirmendere Tanjant Meydan girişindeki tur ve otobüs firmaları ile özel araçların hatalı parkları Meydan trafiğini felç etmiş durumda. 

Karadeniz Sahilyolu’nda da Akçaabat İstikameti Haçkalı Baba Devlet Hastanesi civarı ile özellikle Çömlekçi Liman önü, Değirmendere Kaymaklı yol ayrımı ve Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağı uluslarası karayolunda 10 dakikalık yolun 1 saati aşkın bir sürede gidilmesine neden olduğunu kaydeden sürücüler, “Bu şehrin bakanı var, 6 tane milletvekili var. Hiçbiri mi bu şehirde yaşamıyor veya yaşananları görmüyor. Bir tane Büyükşehir belediye başkanı var, ilçe belediye başkanları var. Çoğunluğu da iktidar partisinden. Hiç mi bu şehirde gezmiyorlar. Bakanımız var diyoruz ama bu şehrin en önemli sorunu olan trafik hakkında neden radikal kararları alıp hızla icraata geçmiyorlar’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.