61SAAT HABER SERVİSİ

Konuyu ‘Valilik emri ile sahtecilik’ olarak yorumlayan CHP Trabzon Mileltvekili Haluk Pekşen, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı. İlk olarak yazıyı Vali adına imzalayan Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal’ı aradığını ve belgeyi sorduğunu ifade eden Pekşen, “Sayın Vali beyi aradım kendisine belgeyi sordum. Kendisi de teyit etti. Anlıyorum ki sayın Vali bu belgeyi imzaladığında pek rahat imzalamamış. Belgenin içeriğine baktığımda ‘Valilik emri ile sahtecilik’ belgesi.. Dünyada ilk defa bir kentin valisi kentin bürokratlarına sahtecilik yapın talimatı verdi. Hatta bu talimatı verirken parti devleti adına “yapın” diyor. Bir ülkede kamu bürokrasisi, kamu güvenliği, kamu yararı eğer orada bir siyasi partinin siyasal projeleriyle siyasal talimatları ile yönleniyorsa biz buna Parti Devleti deriz Parti devletleri dünyada ki faşizme gidişin en önemli aşaması. Bir ülke faşizme parti devleti ile gider.” dedi.

DENETİM ALTINA ALINDI
Pekşen, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bir Vali emrinde ki bürokratlara yazılı emir veriyor. Geldiğimiz nokta bu konuda cesaretin tahmin edilemez aşaması. Diyor ki ey “Trabzonlu bürokratlar, tüm ilgili kuruluşlar, elinizde ki bütün hizmet araçlarını valilikçe kontrolümüze alıyoruz. Bunların tamamı, buraya gelecek olan AKP Mitinginde kullanılmak üzere denetim altına aldık. Bu araçların şoförleri yoksa alelacele şoför bulun. Bu araçlar, partinin mitinginde kullanılmak üzere görevlendirildi. Aman ha unutmayın araçların resmi plakalarını kaldırın, sivil plaka takın” Sahtekarlık talimatı. Dünyada ilk defa devlet eliyle sahtecilik talimatı belgelendi”

MEMURİYETTEN İHRAÇ SUÇU
Pekşen, 13 yıllık AK Parti iktidarında büyük dramlar yaşandığını ileri sürerek, “Balyoz davasında bu şekilde çok sayıda evrakla karşılaştık. İntihar edenler, çocuklarını toprağa koyanlar, anne babalarını toprağa koyanlar oldu. Bu ülke 13 yıllık AKP İktidarı döneminde insanlık tarihine geçecek büyük dramlar yaşadı. Bir ülkede hukuk adına çok fazla söylenecek bir şey yok. Belge her şeyi söylüyor. Bu kentin valisinin bu belgeyi hangi şekilde imzaladığını merak ediyorum. Onun ruh halini, içinde bulunduğu psikolojiyi merak ediyorum. Emrinde ki kamu bürokratı bunu aldığında onun kafasında o düşünceyi merak ediyorum. O bürokrat bu vali hakkında ne düşünüyor?
Çok kolay benim için çok kolay. Bu bir görev suçu. Suç… Memuriyetten ihracı gerektiren suç. Hakkında gideceksin, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaksın. Hakkında soruşturma kararı verilecek. Soruşturulacak sonra bunu Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya döndürecek. Kamu davası açılacak. Hiç gerek görmüyorum. Türkiye’nin geldiği nokta bu.” Dedi.

CHP TRABZON ÖRGÜTÜ ARAÇLARI TAKİP EDECEK
Pekşen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Onurlu davranışı sayın valinin yapacağını düşünüyor musunuz? Bu sahtekarlık davranışı ile ilgili onurlu bir davranış sergileyip, ‘Aldığım maaşı hak etmiyorum. Bu insan onuruyla bağdaşan durum değildir. Yaptığım bu hareketten dolayı kamu görevinden affımı istiyorum” diyeceğini düşünüyor musunuz? İşte parti devletinin geldiği son aşama bu. Buna sessiz kalacak mıyız? Tabi ki kalmayacağım. Bütün CHP Trabzon örgütünü bu konuda hazır hale getireceğiz. Bu araçların tamamını takip edecek arkadaşlar. Plakaları istediği kadar sahte olsun. Bu sahteciliği uyum sağlayan, eğmek zorunda kalanlarla ilgili de hukuki süreci başlatacağız”


CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU
Araçların kullanılması halinde Cumhuriyet Savcılığını göreve çağıracaklarını kaydeden Pekşen, “Cumhuriyet savcısını göreve çağıracağız. Bunu Vali adına imzalamış. İmzalayan Vali yardımcısı. Eğer ben bu emri validen aldım derse, emir sahibi de aynı suçun içinde olur. Burada böyle bir işin olduğunu görmüyorum. Doğrudan ilin valisini hedef alamayız. Ama sayın Vali de bu şekilde bir görüş sağlanır mı..
Ben zaten sayın valinin bu kenti temsil etmediğini daha önce de söyledim. O partinin valisi. Ülkenin valisi bu şehirde olsaydı bunları konuşmazdık. İşin geldiği nokta, partinin valisine, partili vali yardımcısı verildi..” dedi.