61SAAT HABER SERVİSİ - Toplamda 47,5 milyon Tl’ye mal olacak projenin 2022 yılında tamamlanacağı açıklanırken alanda; seyir terasları, çocuk oyun alanları, 3 km’lik yürüyüş ve bisiklet yolu, peyzaj, kentsel donatılar, rekreasyon alanları, aydınlatma armatürleri, uygun zemin kaplamalarının yapılacağı ifade edildi. 



RESTORANDA YAPILACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından edinilen bilgiye göre, 
Donatıların yanı sıra vatandaşların günün yorgunluğunu atabileceği 4 kafe, 1 restoran, 2 depo ve 7 büfe alanınında bulunacağı Ganita Projesinde, müzikli danslı fıskiyeler de yerleştirilecek. 

Buna göre: 

ALANDA 4 KAFE OLACAK
Mimari yapılar kapsamında:
7 adet fındık büfe, 1 adet belediye ihtiyaç birimi, 4 adet Ganita Kafe binası, 2 adet su deposu, 2 adet tuvalet ve bebek bakım alanı yapılacak. 
Ayrıca Köprü altındaki tuvaletin de onarılacağı kaydedilirken alanın elektrik tesisatı da komple veya yeni yapılara çekilecek. 
Alanda müşterek soğutma tesisatı, yangın tesisatı, doğalgaz tesisatı, sıhhi tesisat ve kalorifer tesisatı her bir yapı için ayrı ayrı yapılacağı kaydedilirken, 2 adet su deposunun da bölgede oluşturulacağı bildirildi. 
Ayrıca alanda 1 restoranda yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağı kaydedilirken buranın da sıhhi, kalorifer, müşterek, soğutma, yangın, havalandırma ve doğalgaz tesisatı ile 2 adet tuvalet ve bebek bakım alanı da yine proje kapsamında yapılacak. 




ALAN YEŞİLLENDİRİLECEK
Peyzaj düzenlemeleri kapsamında da alana yapısal peyzaj, bitkisel peyzaj işlerinin yanı sıra kent mobilyaları da yerleştirilecek. Bölgede yapılacak yeşillendirme için de sulama sistemi ve otomasyonu da yine ihale kapsamında yapılacak. 

YAĞMUR SULARI TOPLANACAK
Projede en önemli noktalardan biri de alt yapı olacak. Yapılan alanın hem yağmur sularından hem de oluşabilecek kötü hava şartlarından etiklenmemesi için alana proje kapsamında: 
Yağmur suyu bacası ve hatları, Yağmursuyu Toplama Izgara işleri, Yağmursuyu toplama, ızgarası bağlantı işleri, Bina temel drenaj, çevre drenaj, kanalizasyon bacası ve hatları, Kanalizasyon baca işleri, kanalizasyon hatları yapım işleri, temiz su yapım işleri de yapılacak. 

GÜN BATIMI TERASLARI
Proje kapsamında bölgede modüler oturma birimi, pergole imalatı, gün batımı terası, bisiklet köprüsü, çelik köprü imalatı, ahşap seyir imalatı, deniz kenarı terasları, denize uzanan teras imalatı, deniz kenarı terası, sonsuzluk penceresi ve istinat duvarı yapılacak. 

FISKİYELER GÖRSEL ŞÖLEN SUNACAK
Ayrıca projenin en önemli adımı ise Müzikli Danslı Fiskiye sistemi olacak.  Müzik eşliğinde fıskiyeler vatandaşlar için resmen görsel bir şölen sunacak.