61SAAT HABER SERVİSİ - AJANSLAR - Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrenciler yarıyıl tatili için gün saymaya başladılar. Hem velilerin hem de öğrencilerin merakla beklediği 15 tatili yarın başlıyor. Trabzon’da ise toplamda 652 eğitim kurumunda toplamda 149 öğrenci yarın karnelerini alacak.  Karne alacak öğrenciler arasında, okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise, Özel Eğitim Kurumları ve Açık öğretim kurulları da bulunuyor.

DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULUNDA TÖREN
Trabzon’da temsili karne töreni ise yarın Dumlupınar İlköğretim okulunda yapılacak. Trabzon’da yapılacak törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılması beklenirken programın henüz netleşmediği kaydedildi. Bakan Soylu’nun törene katılamaması halinde tören, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un himayesinde yapılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ile beklenen sömestr tatili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan resmi açıklamaya göre 23 Ocak Pazartesi  günü  başlayacaktır. 3 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihi öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklendiğinde öğrenciler ve  velileri tam tamına 16 gün tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir.