Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Arsin Kaymakamı Fikret Dağ ve Belediye Başkanı Erdem Şen, Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile mini bir Yatırım Adası Zirvesi oluşturdular.

Çelebi, Kaymakam Dağ ve Belediye Başkanı Şen’i Yatırım Adası ve OSB çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Kaymakam Fikret Dağ, “Yatırım Adası’nın onaylanmasından sonra Arsin Organize Sanayi Bölgesinin önemi kat kat daha artmıştır. Eksikleri kısa sürede tamamlamakta fayda var. Bu nedenle çalışmaların aksamadan yürümesi gerek” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Arsin OSB’nin önüne yapılacak yatırım adası ve endüstri bölgesinin, bölge sanayi işletmelerinin gelişimlerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Çelebi, “Bölgemiz açısından OSB’deki trafik sorununu çözecek tır garajı yapımı tamamlanmak üzere. Bölgede kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalardan olan anaokulu konusunda ilerleme sağlanmıştır. Kırsal Kesimden bölgemizdeki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde öğrenim görmek isteyen öğrenciler için yurt yapılması konusunda da önemli mesafe kat ettik. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca kredisi onaylanan yeni yeraltı kablolu enerji nakil hattı ihalesi için son aşamaya gelinmiştir. Sık sık bir araya geleceğiz. Eksiklerimizi ve sorunlarımız birlikte gidereceğiz” diye konuştu.