61SAAT HABER SERVİSİ -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun şehirde bulunduğu süreç içinde önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Soylu başkanlığında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ünde katılımıyla gerçekleşen toplantıda yayladaki yapılaşmalarla ilgili çok net bir karar alındı. 
Kararı açıklayan Soylu bundan böyle yaylalara yapılan evlerin net bir şekilde yıkılacağını, böyle yapılaşmaları tespit edenlerin valiliğe ve belediyelere şikayetlerde bulunmasını istedi. 
Soylu o önemli karar ile ile ilgili “Yayla’da vatandaşımız yeni ev yapmayacak. Bu konuda valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz. Üst üste bir mücadele içine gireceğiz. Şu anda yaylaların nereye gittiğin bilmiyoruz. Eğer biz tüm yönetenleri ile birlikte bunda bir karar alırsak ki aldık. Topa bir basıp durmak lazım ki nereye gideceğiz. 
Öncelikli ve sonradan alacağımız tedbirler var. Siz Trabzon şehri içinde kaçak yapılarda kaçağı tespit edebilirsiniz, çünkü burada tarihi bir dönüyüm var. Ama yaylada doğayı kaybediyoruz. Onu bir durdurmamız lazım. Yayla evi yasağı konusunda bir iradeyi ortaya koymamız gerekir. Bu konuda netiz. Kim yaparsa yıkılacak. Bu artık yönetilebilir bir durum değildir. 300 metre yaylalar içinde hangar gibi yapılar yapıldı 2016-2017-2018 yılında bu işi yasakladık.