Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında yapılan ‘Mera ve Yaylalarda Kaçak Yapılaşma ve Kıyılar’ konulu toplantıda ciddi kararlar alındı.

Vali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gürmükçüoğlu’nun da katıldığı toplantıda alınan kararları açıklayarak, “Mera ve yaylalarda kaçak yapılaşmanın önlenmesi için kıyıların korunması için ortak bir irade ortaya koyacağız” dedi.

İNŞAAT MALZEMESİ GİRMEYECEK

Yaylalara kesinlikli inşaat malzemesi sokmayacaklarını belirten Vali Öz, “Söz konusu yerlerde yapılaşmayı önlemek adına yayla ve meralara inşaat malzemesi sokulmayacaktır. Tüm asayiş birimlerimiz ve diğer sorumlular bu konuda görevli ve sorumludur. Mera Kanunun gereği yayla, mera ve ormanlık alanlardaki şahıslara ait tel örgütler sezon öncesi sökülecektir” ifadelerini kullandı.

PLAJLAR GİRİŞ ÜCRETİ ALMAYACAK

Plajlarla ilgili de önemli kararların alındığı toplantıda belediye başkalarına çağrıda bulunan Vali Öz, “Plajlar herksin istifade edebileceği şekilde düzenlenecektir. Plajlardan kesinlikle giriş ücreti alınmayacaktır. Bu konuda belediyelerimizden örnek uygulamalar bekliyorum. Defterdarlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, usulsüz hareket edenlerin tahsislerini iptal edecektir” dedi.

Günebakış/Aydın Gelleci