61SAAT HABER SERVİSİ
TAYFUN ÇÖPCÜ - SERKAN KILINÇ


Toprak kaymasını önlemek, yürüyüş yolu yapmak ve mevcut yolu genişletmek adına  Sera Gölü çevresinde başlanan inşaat çalışması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla durduruldu.

ZİYARETÇİLER VE İŞLETME SAHİPLERİ TEPKİLİ

Bakan Soylu yaptığı incelemelerin ardından ilgililerle görüşerek ‘perde beton’ çalışmasının Sera Gölü’ne yakışmadığını iletti. Bakan Soylu’nun talimatı üzerine geçen hafta duvarın yıkımına başlandı. Bizde 61saat ekibi olarak 2010 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen Sera Gölü çevresinde bulunan perde betonun son durumunu inceleyerek turistlerden ve işletme sahiplerinden görüşler aldık.

DUVAR YIKIMI DURDURULDU

Sera Gölü’de tartışmaya yol açan duvarın geçen hafta yıkımına başlanmasına rağmen sadece ufak bir kısmının yıkıldığı ve çalışmanın durdurulduğu görüldü. Yıkım çalışmasının ne zaman devam edeceği merak konusu olurken 61saat ekibi olarak mikrofonları ziyaretçileri uzattık.

YÜRÜYÜŞ YOLU VE YOL GENİŞLETİLMESİ GEREKLİ

Ziyaretçilerin doğallığın bozulduğunu vurgulayarak bu çalışmaya farklı bir proje ile devam edilmesi gerektiğini savundu. İşletme sahipleri ise böyle bir çalışmanın Sera Gölü çevresinde gerekli olduğunu yürüyüş yolu ve yolun genişletilmesi gerektiğini savunurken ancak doğallığın bozulmaması konusunda uyarılarda bulundular.

'BU DUVAR NEDEN YAPILIYOR?'

Gelen ziyaretçilerin işletme sahiplerine ‘Bu duvar neden yapılıyor’ sorusu ile sürekli karşılaştıklarının altını çizdi.

İşte 61saat.com mikrofonlarını konuşan vatandaşların görüşleri