bu yönde ilk talebin Erdoğdu Mahallesi'nden geldiğini söyledi. Şehir genelinde geçen yıl vatandaşları olumsuz yönde etkileyecek asayiş olayları ile karşılaşmadıklarını belirten Vali Kızılcık, olası olayları kontrol altına alma noktasında bazı mahallelere Mobese kamera takviyesi yapacaklarını bildirdi. Güvenlik güçlerin teknolojik donanımlarını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Kızılcık, Erdoğdu Mahallesi olmak üzere bazı mahallelerden mobese kamerası kurulması yönünde talep aldıklarını ifade etti.

Polisin teknolojik donanımını sağlamaya yönelik İl Özel İdaresi tarafından kaynak sağlandığını belirten Vali Kızılcık, şöyle konuştu: "Özellikle Erdoğdu Mahallesi'ne, mobese kamerası kurulması yönünde bize talep geldi. Zaten İl Özel İdaresinden her yıl polisimizin ihtiyacını bu anlamda karşılamak üzere ödenek ayırıyoruz. Polise önceki yıllarda teknolojik donanımlı araç alma yönünde harcama yapılmıştı. Bu yıl belirli mahallelere mobese kamerası kurulması için harcama yapmayı planlıyoruz. O yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımızın yürütmüş olduğu 112 sistemi var. Amerika'daki 911 sisteminin benzeri. Şu an bunun bina alt yapısını hazırlamış durumdayız. Bakanlıktan ödenek talep ettik. Önümüzdeki günlerde uzmanlar ilimize gelerek inceleme yapacak. Dolayısıyla vatandaşımızın daha koordineli daha etkin bir şekilde güvenlik başta olmak üzere kamudan talep ettikleri hizmetleri tek numara üzerinden alma imkanına kavuşmuş olacaklar."

Trabzon'un her alanda olduğu gibi güvenlik ve asayiş anlamında da yaşanabilir bir kent olması için ellerinden gelen gayreti sergilediklerini belirten Vali Kızılcık, şunları söyledi: "Trabzon'umuz her alanda olduğu gibi başta güvenlik ve asayiş anlamında daha yaşanılabilir bir kent haline gelebilmesi için merkezi hükümet, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ve Trabzon'da yaşayan hemşehrilerimizle koordineli iş birliği halinde çalışıyoruz."

Zaman zaman münferit olaylar olduğunu anlatan Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: "Bunları zaman içerisinde yakalayıp adalete teslim ediyoruz. Olmaması yönünde önleyici kolluk görevlileri çok etkin bir biçimde görevlerini icra ediyorlar. Nitekim 2011 yılında şehrimizde olumsuz bir asayiş problemiyle karşılaşmadık. 2012 yılında yine aynı şekilde hem güvenlik güçlerimizin teknolojik donanımlarını artırmak, hemde bu alandaki kararlı tutumlarını devam ettirmeleri için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlin valisi olarak 2012 yılında da çok ciddi bir problemle karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alındığını ve bu anlamda tüm hemşehrilerimizden olumsuz bir durumla karşılaştıklarında 155 ve 156 nolu telefonları arayarak emniyet güçlerimizi haberdar etmelerini arzu ediyoruz."