Kalfası olduğu işin şimdi patronu oldu!

14 yıllık meslek hayatına çıraklıkla başlayıp ardından kalfa olan Muhammet Yaylı, şimdi de kalfalığı yaptığı fotoğrafçı dükkanının sahibi oldu.
Trabzon’un profesyonel fotoğrafçılarından Muhammet Yaylı, 14 yıl önce kendi başarı hikayesini yazmaya başladı. Yaylı, sıfırdan başlayıp patron olduğu yılları anlatarak örnek bir hayat hikayesine imza attı. 29 yaşında kendi işinin patronu olan Yaylı, yaşadığı sürece ilişkin şunları söyledi: “14 yıldır bu işin içindeyim. Ortaokuldan mezun olduktan sonra bir fotoğrafçının yanında çırak olarak işe başladım. İlk zamanlar amacım sadece çalışmaktı. Zaman içinde fotoğrafçılık alanında uzmanlaştım ve işimi sevdim. Çıraklıktan kalfalığa yükseldim. Şu an sahiplerinden biri olduğum bu işletmede kalfalık yapıyordum. Sonra başka bir yerde kendi işyerimi açtım. Bu süreçte sahibi olduğum şimdiki dükkanın ekonomik nedenlerden dolayı satıldığını duydum ve iki arkadaş burayı satın aldık. Şimdi kalfalığını yaptığım bu işletmenin patronu oldum” dedi.

Genç arkadaşlar azmetsin

Yaylı, gençlerin azmetmesini önererek, “ Burada 3 çalışanımızla beraber 5 kişiyiz. Yaz sezonu işlerimiz çok yoğun oluyor. İnsanların mutlu anlarına şahit oluyoruz, yoğun ama keyifli bir işimiz var. Ortağım Yalçın Şaş ile kaliteli hizmet vermek temel hedefimiz. Küçük yaşta başladığım bu meslekte önce çıraklık, sonra kalfalık, sonra da patronluk nasip oldu. Genç arkadaşlar azmetsinler, çalışsınlar, bir hedefleri olsun. Hiçbir şey kolay elde edilmiyor fakat sabır ve inanç başarıyı getiriyor. Trabzon istihdam olanakları kısıtlı bir yer, alternatifleri değerlendirmek ve işin ucundan tutmak gerekiyor” diye konuştu.

(İlkhaber)