Suriye’de “Fırat Kalkanı” harekâtı sonrası oluşturulan terörden arındırılmış bölgelere yapılacak eğitim malzemeleri yardımı için, 18 ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim araç ve gereçlerini taşıyacak olan tırlar Akçaabat Otogarı’ndan yola çıktı.



Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "“Fırat Kalkanı” operasyonu kapsamında Suriye’deki Azez, Çobanbey, Jerablus ve El-Bab bölgelerinde başarı ile yürütülmekte olan güvenli bölge oluşturma çabalarının tam anlamıyla olumlu neticeye ulaşabilmesi; hayatın normal işleyişine dönebilmesi ve eğitim sisteminin ikame edilmesi ile mümkün olacaktır. Bu maksatla Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesi, ilimizdeki on sekiz ilçenin de katılımlarıyla, içerisinde sıra, masa, boya, projektör, bilgisayar, yazıcı, dolap, kırtasiye malzemesi, koltuk ve eğitim-öğretimde kullanılan tüm malzemelerin yer aldığı sekiz tır dolusu malzeme toplanmıştır."

EĞİTİM ÖĞRETİM YENİDEN CANLANMALI
Yardım tırlarının uğurlanması esnasında bir konuşma yapan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde, ülke genelinde başlatılan ve devam eden yardım toplama kampanyası neticesinde, on sekiz ilçemizin desteğiyle toplam sekiz tır dolusu okul malzemesi toplanmıştır. Bizler bu desteklerle Suriye’deki Azez, Çobanbey, Jerablus ve El-Bab gibi şehirlerdeki eğitim ve öğretimi yeniden canlandırmayı, tekmil kılmayı ve hayatın yeniden normale dönmesine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu organizasyonda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.