Merkezi Trabzon'da bulunan Hekimoğlu Döküm Sanayi, hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın en önemli otomotiv sanayi şirketleriyle çalışarak bu firmalara emniyet parçaları üretiyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Hekimoğlu Döküm Sanayi İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, yurt dışında tercih edilmelerinin sebebini açıklarken, kaliteye verdikleri önemin bu anlamda etkin rol oynadığını vurguluyor. Diferansiyel, fren sistemleri, aks gibi önemli parçaları ürettiklerini kaydeden Hekimoğlu, "Bu parçalarda çok yüksek kalite ve güvence emniyetine ihtiyacımız var. Tüm yatırımlarımız özellikle yüksek kalite, emniyet gerektiren parçaları kapsıyor. Bu çalışmalar kapsamında gerekli kalite anlayışına yoğunlaşmış durumdayız. Bundan dolayı da tercih edilen firma olmayı sürdürüyoruz" dedi.

Çelik, sfero ve pik olmak üzere üç çeşit döküm ürettiklerini belirten Hekimoğlu, "Yıllık üretim kapasitemiz yaklaşık 50 bin ton. En popüler parçamız ise kamyon ve otobüs poyraları. 2015 yılında yaptığımız en önemli yatırım ise fabrikamızda Ar-Ge departmanı oluşturmamız oldu. 2023 vizyonumuz ise Ar-Ge yatırımlarını artırarak inovasyon çalışmalarımıza yoğunlaşmak ve firmamızın üretim kapasitesini arttırırken, vizyonumuzu da olabildiğince büyümek. Bununla ilgili bazı metallerde iyileştirmeyi oluşturan 'high silicon' dediğimiz yüksek silikonlu döküm konusunda da ciddi çalışmalarımız bulunuyor. Ayrıca firma bünyesinde full otomatik döküm sistemi kurduk. Yine geçmişte fabrikamızda elle yapılan taşlama yerine robotik taşlama dediğimiz teknolojik sistemi oturttuk. Böylece artık robot vasıtasıyla taşlama işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımla daha teknolojik bir firma haline geldik" diye konuştu.

HEDEF DAHA ÇOK DIŞ PAZARLAR

Hekimoğlu Döküm Sanayi'nin en önemli müşterileri ise İsveç'te faaliyet gösteren Scania kamyon ve Volvo iş makineleri. Bu iki şirketin hem kapasite hem de prestij olarak son derece önemli markalar olduğunu ifade eden Celil Hekimoğlu, "Satış gerçekleştirdiğimiz bu kalibredeki firmaların sayısını artırmaya çalışıyoruz. Farklı markalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Hekimoğlu Döküm Sanayi yönünü tamamen Avrupa'ya çevirmiş bir firma. Hedefimiz daha çok dış pazarlar. Yurt dışına pazar oluşturmak, yüksek kalite anlamına geliyor. Kalite ve imalat kapasitemizle üretim kalitemizi artırarak 2023 yılında çok daha iyi bir konumda olmayı hedefliyoruz" görüşünü dile getirdi.

Hekimoğlu Döküm Sanayi İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, 2016 yılı hedefleri için de, "Şu an itibariyle 2016 yılında muhtemelen doluluğa çok yakın ve iyi bir oranda çalışacağımızı düşünüyorum. Önemli bir yıl bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.