Trabzon’dan Diyarbakır’a gelin gelen Tuba Ergin Diyarbakır’ın bir medeniyet şehri olduğunu belirterek Diyarbakır’a gelin gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.  

Mitannia Regency otelde düzenlenen rüya gibi düğüne gelin ve damat tarafının yanı sıra Dicle Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlileri, profesörler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.  

Diyarbakır ve Trabzonlu ailelerin buluştuğu düğünde gelinle damadın çocukluklarından şuanlarına kadar olan hazırlanmış slaytları izlenirken, hazırlanan slayt misafirler tarafından alkışlarla izlenildi. Birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe şarkıların seslendirildiği düğünde gelin ve damat sahnede oynarken adeta dolar yağmuru yaşandı.  
Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor içi öğretim görevlisi olan damadın babası Saaddettin Akti, düğünlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ederek, “Bu mutlu günümüzde Trabzon’dan gelerek bizleri onurlandıran değerli dünürümüz sayın Mustafa Kemal Ergin ve ailesine yakınlarına ve kıymetli misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz sevinçliyiz oğlumun mürüvvetini görmem çok sevindirdi. Darısı tüm bekarların başına Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar dilerim” diye konuştu. 
 
Trabzon’dan Diyarbakır’a gelin vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten gelinin babası Mustafa Kemal Ergin ise, “Diyarbakır’da olduğumdan dolayı çok mutluyum. Başta söylemek isterim kızımı istemeye geldiklerinde kader kısmetse olur dedim nihayetinde kısmet oldu bizde kızımızı verdik çok mutluyum seve seve verdik.

Çok temiz asil bir aileye kız verdik verdik. Diyarbakır anlatılanlar gibi değil çok güzel tarih kokan insanlık şehridir. Mezopotamya’nın en güzel şehridir medeniyet şehridir. Bu güzel şehrin insanları ile tanışmak beni ve ailemi çok mutlu etmiştir. Herkes güleryüzlü ve sıcak misafirperver saygıda kusur etmeyen güzel insanlarla tanışmak beni çok mutlu etmiştir.

Kısmet olursa tatilimizi Diyarbakır’da geçirmek istiyoruz. Asla ön yargı ile bakmadım Diyarbakır’a Kürdü, Ermenisi, Türkü, Arabı, Lazı ile yıllardır yaşayan bu güzel insanlarımıza ne oldu da birden dünya değişti anlamakta zorluk çekiyorum. İşte biz Diyarbakırdayız kimse bize siz Türksünüz vs söylemedi ve misafirimiz olun diye izzet ikramda bulunanlar oldu” diye konuştu. 

Diyarinsesi - Yılmaz Acu